Pregătirile de la Cantina Studențească se apropie de final, iar cămara cu bunătăți este pregătită pentru ca studenții să poată profita de ea. Conform reprezentanților Universității „Lucian Blaga din Sibiu”, la cantină mânăncă zilnic între 300 și 400 de studenți și cadre didactice, iar în spatele meniului oferit zilnic, cei 10 angajați depun foarte multe ore de muncă. „Această muncă începe cu mult înainte ca studenții să revină la cursuri, după încheierea unui an. Pregătirile încep cu mai bine de o lună înaintea datei de 1 octombrie. În frunte cu șefa cantinei, Mărioara Tâlvan, sau doamna Mery, cum este cunoscută, doamnele încep să „populeze” cămara cu tone de murături. Cam 1,7 tone în fiecare an”, spune Teodor Boantă, purtător de cuvânt al ULBS. Chiar și Ioan Bondrea, rectorul universității spune că uneori ia masa aici. „Îmi place să fiu printre studenți și, ori de câte ori îmi permite programul, merg bucuros să iau prânzul la cantina universității”.Anul acesta pregătirea murăturilor a început undeva la sfârșitul lunii august, iar acum, în cămară sunt aproximativ 1740 kg de murături. „Toate acestea nu ne vor ajunge decât până în primăvară, probabil prin luna martie. După ce le vom epuiza, vom trece pe salate din legume proaspete”, explică doamna Mery. Cel mai folosit produs al cantinei este cartoful, iar cantitatea zilnică consumată, sub diferite forme, este de aproximativ 200 kg. Stocul a fost deja făcut, fiind achiziționate deja 25 de tone.
O masă la cantina ULBS costă între 15 și 20 lei. Există și meniul zilei, ce include ciorbă, fel principal cu garnitură, salată și un desert, prețul fiind de 10 lei. „Studenții pot să aleagă și la liber, din meniu, dar chiar și așa, prețul nu este cu mult mai mare, aproximativ 15 lei”, mai spune domana Mery.