Ce se va întâmpla dacă vor fi cursuri suspendate anul viitor: un părinte își va lua liber de la serviciu și va primi 75% din salariu

banner
banner
banner
banner

Dacă la începerea anului școlar 2020 – 2021 cursurilor se vor suspenda, un părinte are dreptul de a-și lua liber de la serviciu și va primi 75% din salariu.

Anunțul a fost făcut, joi, de Ludovic Orban, premierul României.
Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că dacă la începerea noului an școlar se vor supenda cursurile din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, unul dintre părinți va își va putea lua liber de la serviciu și va primi 75% din salariu, așa cum s-a întâmplat în timpul stării de urgență.
“În perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin a familiilor cu copii: pe perioada în care au fost suspendate cursurile școlare, un parinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75% din salariul său. Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară. Măsura însă va fi flexibilă, pentru că situația epidemiologică este diferită… Va fi o măsură locală”, a anunțat premierul Ludovic Orban, potrivit Edupedu.ro.
Premierul României a mai precizat că dacă într-o școală sunt cazuri de COVID-19 și se închide școala, 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi pe perioada suspendării cursurilor – respectiv 14 zile – aceeași formă de sprijin de 75%”.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Scumpirea alimentelor este tot mai resimțită de est-europeni

Criza rezultată în urma războiului din Ucraina duce la creșteri uriașe de prețuri în majoritatea magazinelor din Europa. Totuși,...
spot_img

Știri pe același subiect