24.1 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Cea de-a doua școală germană Charlotte Dietrich Schule din România se află la Sibiu

Cele mai citite

Charlotte Dietrich Schule este a doua școală germană din România și se află la Sibiu. De curând, școala a fost înscrisă în registrul ARACIP.

Alături de Școala Germană din București, Charlotte Dietrich Schule a fost înscrisă pentru școlile cu sistem de învățământ străin al autorității ARACIP. Astfel, elevii învață după planul de educație al statului Baden-Württemberg, iar rezultatele lor sunt recunoscute la nivel internațional. Acest plan este orientat spre dezvoltarea competențelor, iar metoda de predare nu este de tip input (învățătorul așteaptă ca elevul să redea pe de rost informațiile predate), ci se pune accentul pe evitarea învățării mecanice.

banner
banner
banner
banner

Aici copiii învață și limba română, dar ca limbă opțională, iar dulăpioarele personalizate înlocuiesc ghiozdanele grele. Elevii pot participa la numeroase activități: de la origami până la tenis, iar temele sunt de cele mai multe ori rezolvate în clasă.

Directorul școlii este Rafael Mahl și ne spune că înscrierea în registrul ARACIP este o mare bucurie, dar și o mare responsabilitate. Dacă în anii trecuți numărul copiilor înscriși aici era redus, acum este nevoie să introducă criterii de selecție.

”Elevii care sunt la noi sunt văzuți de către statul român drept elevi care au învățat în Germania”, spue Rafael.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect