Cel mai mic număr de cazuri COVID din acest semestru, raportat în ultimele 24 de ore

Cel mai mic număr de cazuri COVID de la debutul acestui semestru școlar a fost înregistrat astăzi în unitățile de învățământ din județul Sibiu. Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, este vorba despre zece cazuri la elevi și șase la cadre didactice. De astăzi, ca urmare a depistării noilor infectări, vor învăța de acasă 71 de preșcolari și elevi.
Conform IȘJ Sibiu, repartiția celor zece elevi confirmați pozitiv la virusul SARS-CoV-2, pe cicluri de învățământ, este următoarea: un elev din ciclul primar de la Școala Gimnazială Racovița; cinci elevi din ciclul gimnazial de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Sibiu, Liceul Tehnologic „Johannes Lebel” Tălmaciu, Școala Gimanzială Apoldu de Jos; patru liceeni de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig, Liceul Tehnologic „Johannes Lebel” Tălmaciu;
În ceea ce privește cele șase cadre didactice confirmate pozitiv la virusul SARS-CoV-2, acestea sunt încadrate la: Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu, Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș, Școala Gimnazială Cristian, Școala Gimnazială „Aurel Decei” Gura Râului, Școala Gimnazială Loamneș și Grădinița cu Program Normal Rod.
În ultima zi de cursuri a acestei săptămâni, au revenit în bănci 204 preșcolari și elevi și la catedră 19 cadre didactice.
Conform aceleiași surse, nu există școli care să desfășoare în totalitate cursuri online, din cauza pandemiei de COVID. În schimb, este o clasă de gimnaziu de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu care studiază de acasă, ca urmare a noilor reglementări. Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății arată că, „La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei/grupei se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de al treilea caz. Măsura suspendării la nivelul grupei/clasei este dispusă prin decizia consiliului de administrație al unității de învățământ”.
În plus, din cauza infectărilor profesorilor sau pentru că unele cadre didactice sunt contact direct și nu este posibil ca ele să fie suplinite la nivel de unitate de învățământ, cursurile la trei grupe și clase sunt suspendate după cum urmează: la Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu, Școala Gimnazială Loamneș și Grădinița Cu Program Normal Rod.
Potrivit prof. Monica Munteanu, inspector școlar general al IȘJ Sibiu, de la debutul celui de-al doilea semestru, respectiv din 17 ianuarie, au fost depistate în școli 1.957 de cazuri COVID la preșcolari și elevi și 547 la cadre didactice.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect