Cercetătorii își au din nou ”noaptea” lor, pe 30 septembrie

Proiectul ”Noaptea Cercetătorilor” are loc, în acest an, pe 30 septembrie. Evenimentul va avea loc la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Vor fi implicate peste 200 de cadre didactice, personalul Bibliotecii Universităţii ”Lucian Blaga” și voluntari. Vor fi organizate experimente, expoziţii, demonstraţii cu roboţi, workshop-uri, ateliere de creație, prezentări de oferte educaționale, concursuri și numeroase alte activități destinate vizitatorilor de toate vârstele.

”Noaptea Cercetătorilor 2022” este un proiect prin care Sibiul participă la un eveniment european care îşi propune să aducă cercetătorii mai aproape de publicul larg. Totodată, evenimentul contribuie la o mai bună cunoaştere a rezultatelor şi impactului cercetării asupra comunităţii, a cetăţenilor şi a vieţii de zi cu zi. Centrul universitar sibian se alătură celor peste 300 de orașe din Europa, la o adevărată sărbătoare a științei. Prin proiectul propus, comunitatea academică sibiană exprimă, prin mijloace vizuale și practice, interferențele între știință, tehnologie și cultură și modalitatea în care acestea influențează viitorul comunității sibiene. Includerea proiectului în cadrul Agendelor Culturale deschise de instituțiile publice în 2022 a contribuit la creșterea implicării tinerilor în viața culturală a comunității și la promovarea imaginii Sibiului la nivel național și internațional.

Inovații, prezentări de proiecte, expoziții și conferințe

Prin metode de cercetare specifice fiecărui domeniu comunitatea academică și studenții voluntari vor provoca publicul vizitator la o incursiune în lumea literelor, artei, investigațiilor medicale (în sensul științific), la prezentări de tehnologii de ultimă generație, descoperiri și aplicații utile în industrie și agricultură. Sunt pregătite workshop-uri, experimente științifice, demonstrații tehnice, demonstrații cu roboți. Nu lipsesc din program conferințele pe teme culturale și științifice, atelierele de pictură, atelierele de traduceri, studioul de jurnalism deschis tuturor. În fiecare spațiu pus la dispoziția publicului un domeniu științific își va dezvălui tainele, fie că este vorba despre lumea dreptului, a științelor economice, teologiei, artei culinare inovative sau a roboților industriali. Sunt programate expoziții de documente de patrimoniu, expoziții de carte, prezentări ale proiectelor derulate prin Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu în calitate de partener sau în nume propriu.

În 30 septembrie se celebrază știința

Așadar, în 30 septembrie, începând cu ora 16, sibienii de toate vârstele sunt invitați la celebrarea științei. Ediția 2022 este organizată în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre, Complexul Național Muzeal ASTRA și Biblioteca Județeană ASTRA, instituții care au pregătit programe speciale și vor primi vizitatorii în sălile de bibliotecă, în laboratoarele de conservare – restaurare și la Cercul Militar. Evenimentele desfășurate în ultima zi a lunii septembrie sunt incluse pe Agendele evenimentelor culturale finanțate de Consiliul Județean, Primăria Sibiu și Consiliul Local Sibiu, Ministerul Educației Naționale. ”Noaptea Cercetătorilor” se desfășoară și cu sprijinul Proiectului „Dezvoltarea de tehnologii noi și emergente în contextul stimulării cercetării de excelență în ULBS- TEHNE” finanțat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect