16.3 C
Sibiu
sâmbătă, august 13, 2022

Consiliul Județean al Elevilor Sibiu: „Se încearcă această vacanță, însă peste două săptămâni rata nu are cum să scadă miraculos!”

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

În urma anunțului făcut ieri de Klaus Iohannis potrivit căruia toți școlarii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, Consiliul Județean al Elevilor Sibiu a reacționat, precizând că acest lucru va duce la decalarea anului școlar și, implicit, la ineficiența actului educațional.
Consiliul Județean al Elevilor Sibiu nu este de acord cu această decizie, considerând că această vacanță survine ca o „ruptură în ritmul de învățare pe care elevii au început să și-l recapete într-o oarecare măsură”.
„La fel ca și anul trecut, școlile se închid la sfârșitul lui octombrie în masă, urmând ca în noiembrie să fie dat ordinul de suspendare a cursurilor pentru toate școlile din țară pe o perioadă nedeterminată de timp. În acest an, același lucru se repetă, însă, din experiența de anul trecut, a reieșit că școala online este, pentru mulți elevi, ineficientă. Se încearcă această vacanță, însă peste două săptămâni rata nu are cum să scadă miraculos. Dacă excludem varianta de a muta cursurile în online, având în vedere doleanțele părinților și ale elevilor, ministrul a fost restrâns să ia această decizie, însă care putea avea o altă formă, una care să nu creeze o nouă lacună. Spre exemplu, Consiliul Județean al Elevilor Sibiu susține propunerea pe care Consiliul Național al Elevilor a făcut-o, și anume aceea ca toate clasele din învățământul preuniversitar să intre în vacanță, cu excepția claselor ce urmează să susțină examene, trecându-i pe aceștia în online”, au transmis reprezentanții CJE Sibiu.
„Situația pandemică devine din ce în ce mai apăsătoare…”
Aceștia mai spun că decizia luată de autorități va duce la decalarea sfârșitului acestui semestru sau chiar a anului școlar, făcând ca examenele naționale să fie din nou amânate, fapt ce va afecta elevii, profesorii, dar și universitățile ce vor fi nevoite să întârzie calendarul de admitere, după cum arată CJE Sibiu.
„Din păcate, situația pandemică devine din ce în ce mai apăsătoare pe toate domeniile de activitate, inclusiv pe sistemul de învățământ care s-a dovedit nepregătit pentru o asemenea criză”, conchid elevii sibieni.
Luni, 25 octombrie, conform structurii aprobate de Ministerul Educației, era programată, până în 31 octombrie, vacanță pentru învățământul preșcolar și primar.
Pentru că situația pandemică se află pe un trend ascendent, la nivel național, șeful statului a anunțat, recent, că toți elevii vor sta acasă în următoarele două săptămâni. „Este evident că școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, dar și prin personal – profesorii, învățătorii care se îmbolnăvesc. În mod normal, începând de luni, deci de săptămâna viitoare, de luni, ar fi vacanță pentru cei mici. S-a decis azi (n.r. miercuri) ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu pentru două săptămâni. Deci, începând de luni, este vacanță școlară!”, a spus Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Consiliul Concurenței a anunțat scăderi de prețuri la benzină și motorină

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani/litru...
spot_img

Știri pe același subiect