23.2 C
Sibiu
luni, mai 20, 2024

Crucea Roșie Sibiu oferă o proiecție gratuită de film la Muzeul Astra. Și alte surprize

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Proiectul „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor” lansează invitație la seară de film în aer liber. Mai mulți parteneri din comunitatea sibiană implicați.

Societatea Națională de Cruce Roșie-Filiala Sibiu anunță desfășurarea a mai multor evenimente majore în Sibiu, în cadrul proiectului „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor”, finanțat prin programul „În Stare de Bine” (www.instaredebine.ro), susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Publicitate

Peste 1000 de tineri, așteptați la scena de pe lac din Muzeul ASTRA. Florin Coșuleț, invitat special

Potrivit echipei de proiect, duminică, 19 mai 2024, de la ora 20:00, peste 1000 de tineri de toate vârstele, alături de prieteni și familiile lor, sunt așteptați în Muzeul Astra din Sibiu la scena de pe lac pentru a lua parte la o proiecție de film. În deschiderea evenimentului, invitatul special, actorul  Florin Coșuleț va transmite tinerilor un mesaj antidrog. Intrarea este liberă, iar organizatorii menționează că este necesar să ajungeți la locația evenimentului până cel târziu la ora 19:30.

Publicitate

Evenimentul este organizat de Sibiu 100% și sprijinit de Muzeul Astra care oferă intrare gratuită la eveniment și de Tursib, care ajustează programul Traseului 13 astfel: se pleacă de la ora 19:03 din Gara Sibiu, pe traseul normal, ajungând la  stația Muzeul Astra la 19:21. La finalul evenimentului, la ora 22:10, vor fi disponibile 2 autobuze Tursib care vor prelua călătorii de la stația Muzeul Astra, retur către Gară, pe același traseu. Întreaga comunitate este așteptată să ia parte la eveniment.

Publicitate

Flashmoburi în Piața Mare și Piața Huet

În cadrul proiectul manifest „Din Sibiu Punem Stop Joc Drogurilor” se mai organizează două flashmoburi pentru a transmite un mesaj puternic împotriva consumului de drogurilor, primul având loc în data de 17 mai 2024, la ora 19:00, în Piața Mare, Sibiu, iar cel de al doilea în data de 24 mai 2024, la ora 19:00, în Piața Huet.

Despre Societatea Națională de Cruce Roșie din Romania- Filiala Sibiu

Filiala Sibiu a Crucii Roșii are o experiența de peste 15 ani în a fi prezentă în toate unitățile de învățământ gimnazial și liceal cu programe de educație de la egal la egal, care presupun instruirea voluntarilor cu următoarele module: Prevenție consum alcool și droguri, Contracepție, Prim ajutor premedical, Igienă orală.

Odată instruiți, voluntarii Crucii Roșii susțin aceste module în școlile și liceele din Sibiu, iar succesul acestui program, în care voluntarii au vârste apropiate de liceeni și elevi, constă tocmai în îndepărtarea prăpastiei dintre generații, iar mesajul are astfel  impact mult mai puternic în rândul tinerilor. Pentru modulele de prevenție de consum de alcool și droguri, dar si pentru modulul de contracepție, în anul 2011, Filiala Sibiu a Crucii Roșii a editat un Manual pentru Peer-Educatori,  cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Sibiu.

Despre programul În Stare de Bine

În Stare de Bine este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România.

Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte.

În acest an, în mod excepțional, criza umanitară din Ucraina a determinat reorientarea parțială a programului către sprijinirea migranților și refugiaților alungați de război din țara vecină.

Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 149 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.

Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

Mai multe detalii sunt disponibile la www.fdsc.ro.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Mai multe orașe din județul Sibiu vor elibera certificate de naștere și deces electronice

Principalele orașe din județul Sibiu vor elibera, începând din această săptămână, certificate de naștere și deces electronice.începând cu data...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect