22.3 C
Sibiu
luni, august 8, 2022

„Deșeurile pot fi și artă”, la ULBS: Castelul Corvinilor din cartoane reciclate și vultur din anvelope

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

La Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, „Deșeurile pot fi și artă”. Acesta este titlul concursului aflat la cea de-a X-a ediție, care și-a desemnat, recent, câștigătorii.
Un număr record de 316 exponate din deșeuri, confecționate de elevi și studenți din 57 de instituții de învățământ din 29 de județe, au participat, alături de cadrele didactice coordonatoare, la cea de a X-a ediție a concursului ”Deșeurile pot fi și artă”, organizat de Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.
Concursul s-a desfășurat online în 1 iunie, iar după jurizare au fost decernate șase premii: premiul I 1000 lei din partea Companiei Unimat Sibiu, premiul II-800 lei si premiul III – 600 lei și mențiuni. ”Popularitatea concursului nostru a adus un număr impresionant de vizualizări ale paginii de Facebook (240.840), 3444 de aprecieri și 3646 urmăritori. Mulțumim sponsorilor care au făcut posibil și anul acesta acordarea premiilor în bani”, a declarat șef lucrări dr. Cristina Moise, coordonatorul concursului.
Potrivit organizatorilor, diversitatea obiectelor realizate din materialele reciclate, tematica și modul de prezentare au creat o mare dificultate juriului compus din 13 persoane, cadre didactice ale ULBS, sponsori și reprezentanți a instituțiilor partenere, care cu greu au deliberat ierarhia.
Câștigătorii:
Premiul I-1000 lei
Exponatul 285
Student: Marius Vulcu, anul III IPMA, Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentara si Protecția Mediului, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
Profesor coordonator: drd. ing. Alexandra Frățilă
Denumire exponat: „Vultur din anvelope” (sârmă din anvelope, carton, polistiren, cauciuc, materiale reciclate, înălțimea exponatului fiind de 70 cm și anvergura aripilor de 1,50 m)
Premiul II-800 lei
Exponatul 247
Elevii: Curelusă Sergio, Lazăr Paul, Stanescu Avram – clasa a X-a Dp, profil Mecanică, Specializarea Lăcătuș mecanic prestări servicii
Liceul Tehnologic ” Mihai Eminescu ” Dumbrăveni, județul Suceava
Profesori coordonatori: ing. Surugiu Ioan, ing. Hrițcu Petrișor
Denumire exponat: „Artistul cerșetor al vremurilor noastre ”
Descriere:
Exponat artist lucrat din sârmă modelată prin îndoire, piulițe uzate, plăcută din tabla, toate elementele asamblate prin sudare, șlefuire și vopsire.
„Bolul pentru monezii” din lemn reprezintă o lecție de geometrie transpusa în practica. Realizat din discuri din bucatele din lemn debitate în unghiuri lipite bucată cu bucată cu aracet pentru lemn. După uscare, a fost prelucrat prin strunjire, finisare și lăcuire cu lac pe baza de apa. Lemnul utilizat este nucul, fagul și salamul.
Premiul III-600 lei
Exponatul 50
Elev: Arseni Bogdan, Clasa a VIII-a, Școala Gimnaziala „Nicolae Iorga” Ploiești, județul Prahova
Profesor coordonator: Bucurică Nicoleta Camelia
Denumire exponat: „Castelul Corvinilor” din cartoane reciclate
Mențiunea I-300 lei
Exponatul 54
Elev: Popa Eduard Gabriel, Clasa a VII-a, Școala Gimnazială Dumitru Bădescu, Olănești, județul Vâlcea
Profesor coordonator: Ganea Alexandru
Denumire exponat: „The Green Date”
Mențiunea II-200 lei
Exponatul 61
Mențiunea 3-100 lei
Elev: Popescu Robert Constantin, clasa a V a B, Liceul Tehnologic Topraisar, județul Constanța
Profesor coordonator : Cismaru Iulia
Denumire exponat: ” O bicicletă de poveste”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect