9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Detenție școlară pentru elevi și muncă în folosul școlii. Propuneri pentru limitarea violenței în școlile din România

Cele mai citite

Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” anunță că va depune unele propuneri în cadrul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților pentru limitarea violenței în școli.

Sindicaliștii din învățământ propun noi măsuri pentru a limita violența în școli. Astfel, se propune ca elevii să poată fi obligați să facă muncă în folosul școlii sau al comunității, iar nota la purtare să fie inclusă în calculul de admitere la liceu și la media de bacalaureat, scrie Biziday.

Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” anunță că va depune aceste măsuri în cadrul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților. Totodată, sindicaliștii propun să existe din nou posibilitatea ca elevii să fie exmatriculați, atât pe termen limitat, respectiv între 3 și 5 zile, cât și definitiv.

De asemenea, aceștia vor ca elevii indisciplinați să facă “detenție școlară”, ceea ce înseamnă că vor trebui „să stea într-o sală de clasă, după ore, sub supravegherea unui cadru didactic, folosind acest timp să reflecteze asupra faptelor comise”.

Ministrul Educaţiei a declarat despre această propunere de suspendare de 3 până la 5 zile a elevilor că, dacă este însoţită de măsuri de consiliere, “nu ar fi o idee rea”.

Ligia Deca a respins ideea unor centre de reeducare, explicând că “nu cred că ne trebuie segregare de tip centre de reeducare aşa cum existau în perioada de dinainte de 1989”, mai notează Biziday.

Sindicatele propun să fie introdusă, prin lege, și posibilitatea ca părinții să primească la domiciliu amenzi pentru faptele elevilor, atunci când aceștia distrug bunurile școlilor sau jignesc și lovesc profesorii și angajații unităților de învățământ.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect