9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Elevii de la Colegiul Tehnic Energetic Sibiu au obținut atestatul Deutsches Sprachdiplom

Cele mai citite

La Colegiul Tehnic Energetic Sibiu a avut loc premierea elevilor care au obținut atestatul de limba germană Deutsches Sprachdiplom.

Un număr de 20 de elevi au fost azi aplaudați pentru munca depusă de a obține atestatul de limbă germană DS I. Deutsches Sprachdiplom este atestatul de limbă germană care înseamnă nivel european B1 (DSD I), respectiv B2/C1 (DSD II), iar nivelul cunoașterii limbii este conform Cadrului European de Referință pentru limbi străine și este recunoscut la nivel național și internațional.

Sub coordonarea profesorilor Monica Jinariu, Martin Stadler și Nicoleta Glatz, elevii din clasele IX-XII sunt acum gata de a studia și în Germania. Avantajul atestatului este că se pot obține și diplome parțiale, adică, se pot promova și probe singulare.
Programa lansată de Republica Federală Germania este de a ajuta elevii să învețe germana și să aibă certificare acreditată de Ministerul Germaniei, astfel încât, să le ofere șansa de a studia și în alte țări.


„Vreau să vă felicit pe toți cei care ați obținut diploma DSD, iar cei care sunt în clasa a IX-a le urez succes în obținerea acestor atestate și să vă gândiți că o limbă străină, care este de circulație în mai multe zone ale Europei, vă ajută în viitorul vostru profesional. Avantajele acestui atestat sunt: un salariu mai bun, o poziție în companie mult mai bună dacă știi limba germană. În Sibiu sunt foarte multe companii germane. Sper să obțineți în continuare rezultate bune”, a transmis directorul liceului, Volosciuc Sorin Dan.
Celia și Sara sunt în clasa a X-a și se orientează spre domeniul medicinii. Cele două colege nu știu încă dacă vor rămâne în Sibiu, vrând să descopere și alte zone ale țării. Ele spun că este foarte util să știi o limbă străină și le recomandă tuturor astfel de cursuri.
Probele de examen sunt:
– Probă de înţelegere a textelor scrise (LV) şi audiate (HV), precum şi de producere de mesaje scrise (SK). Lucrările sunt corectate la Köln.
– Probă orală – elaborarea unei prezentări orale pe baza unor elemente date la prima vedere (MK1) şi prezentarea proiectului cercetat şi conceput timp de 5 luni.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect