În 11 aprilie 2025 la Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu s-a desfășurat a III-a ediție a proiectului județean Turismul Verde.
Echipa pentru organizarea și desfășurarea evenimentului este formată din cadre didactice de la Colegiul Economic ”George Barițiu”: Bădilă Iuliana, Bîrză Maria Minodora, David Cristina, Gruia Florentina, Putuca Andreea, Murgoi Andreea precum și dna director Roșca Daniela.

Activitățile proiectului au ca scop creşterea gradului de conştientizare cu privire la necesitatea conservării valorilor naturale şi culturale, atât în rândul elevilor cât și în rândul adulților (părinților și cadrelor didactice) și promovarea principiilor educației pentru mediu și a valorilor acestuia prin activități practice de educație ecologică și ecoturism.

La această a III-a ediție a proiectului au participat elevi de la Liceul Teoretic ”Gustav Gundisch” din Cisnădie, Liceul Tehnologic ”Johannes Lebel” din Tălmaciu, Liceul Tehnologic ”Ioan Lupaș” din Săliște, Liceul Tehnologic Mârșa și de la școala gazdă Colegiul Economic ”George Barițiu” din Sibiu.

Elevii au fost îndrumați și coordonați de următorii profesori: Bădilă Iuliana, Bîrză Maria Minodora, David Cristina, Gruia Florentina, Putuca Andreea, Murgoi Andreea, Miclăuș Ramona-Elena, Manolache Ana Maria, Bădea Claudia Sorinela, Lac Teodora, Tomescu Cristina-Maria, Pristav Ioana-Andreea, Ion Elena Lămîița, Vilhelem Ana Cristina, Matiu Ioana, Popa Elena Luiza și El-Wagie-Popescu Iulia.

„Desfășurarea proiectului a debutat cu prezentarea în acorduri muzicale a unor ținute vestimentare realizate din materiale reciclabile precum: pungi de plastic, hârtie și materiale textile.

A urmat prezentarea lucrărilor pe trei secțiuni:
Secțiunea I – Idei de afaceri pentru promovarea Turismului Rural, Ecologic și Cultural.
Secțiunea II – Tehnici de promovare a Turismului Verde

Secțiunea III – Prezentarea activităților practice desfășurate în cadrul activităților individuale Atelier pedagogic – TURISMUL ECO ÎN PRACTICĂ
Evenimentul s-a încheiat cu Expoziția proiectului care a avut 2 secțiuni: expoziția ECO-CRAFT de obiecte realizate din materiale reciclabile și expoziția CĂLĂTORII CULINARE cu produse gastronomice realizate care a dorit să promoveze utilizarea sustenabilă a materiilor prime și evitarea risipei alimentare.

De asemenea, pentru demersuri continue de susținere a proiectelor eco-friendly am dotat SALA DE CLASĂ ÎN AER LIBER cu plante verzi, flori colorate și cu perne pentru a crește confortul elevilor care desfășoară orele de curs pe băncuțele realizate din europaleți!!!

Felicitări tuturor celor care au luat și vor lua și de azi înainte parte la orice program și proiect ECO-FRIENDLY care susține TURISMUL VERDE!”, au transmis organizatorii.
Vrei mai multe informații, știri bune, reportaje și interviuri pe zi? Ne-ar ajuta foarte mult o recenzie de la tine. Intră AICI.