24.1 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Guvernul a aprobat plata diferenţelor de drepturi salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, plata diferenţelor de drepturi salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada cuprinsă între 1 iulie 2017 şi 31 august 2021, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.
„Plata acestor diferenţe este o măsură reparatorie, necesară pentru a asigura salarizarea corectă şi echitabilă a personalului didactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, în conformitate cu Legea cadru 153 din 2017, dar având în vedere şi aplicarea deciziilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în sensul prevenirii oricărei discriminări a salariaţilor. Diferenţele de drepturi salariale, aş vrea să vă spun, vor fi acordate tuturor categoriilor de personal didactic. Acestea vor fi, de altminteri, şi actualizate cu indicele de inflaţie”, a declarat Dan Cărbunaru într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
El a precizat că sumele aferente vor fi asigurate de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Educaţiei, urmând a fi plătite eşalonat pe o perioadă de cinci ani începând cu data intrării în vigoare a actului normativ. (AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Peste 250 de locuri de muncă prin Rețeaua EURES

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 256 locuri de muncă vacante.Sunt oferite joburi...
spot_img

Știri pe același subiect