9.1 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

Încep înscrierile pentru ateliere de educație cinematografică și dezvoltare personală prin cinema MOViEs On Junior@ESTE Filmul de Miercuri și sibiujunior.ro

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

În perioada iulie-noiembrie 2022, ESTE Filmul de Miercuri și Atelierul de dezvoltare personală prin cinema MOViEs ON organizează la Sibiu primul ciclu de ateliere de educație cinematografică și dezvoltare personală prin cinema MOViEs On Junior@ESTE Filmul de Miercuri, destinat copiilor de ciclu primar și gimnazial, precum și liceenilor.

În acest proiect sunt sprijiniți de Sibiu 100% și de platforma de activități pentru copii, lansată de curând sibiujunior.ro .

Publicitate

Primele întâlniri vor fi gratuite și se vor desfășura săptămânal, în Sala Mică a Centrului Cultural „Ion Besoiu”, pe durata a maxim trei ore. Pe perioada vacanței de vară se va lucra cu elevi cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, urmând ca în septembrie-noiembrie 2022 să se organizeze ateliere cu liceeni și să continue atelierele pentru ciclurile primar și gimnazial. 

Publicitate

Între 17 august și 7 septembrie, se va lucra numai cu copii din centrele de plasament.

Primul atelierMOViEs On Junior@ESTE Filmul de Miercuri are loc în data de 13 iulie, între orele 16-18 și e destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani.

Locuri limitate – atelier MoviesOn

Scopul atelierelor MOViEs On Junior@ESTE Filmul de Miercuri este nu doar să le ofere copiilor și adolescenților noţiuni elementare sau evoluate de cultură cinematografică (în funcție de vârstă), dar și să le pună în valoare resursele interioare, printr-o exprimare simplă, nepretențioasă și relaxată, prin intermediul dialogului și al jocului.

Fiecare atelier constă în vizionarea unui film-surpriză, urmată de discuții și jocuri. În alegerea filmelor vom evita în general titlurile care pot fi văzute la cinema, televizor sau pe DVD.

Iulia Blaga si Isabelle Huppert

Atelierele vor fi susținute de criticul și jurnalistul de film Iulia Blaga împreună cu psihologul și psihoterapeutul Florentina Beznea, care au fondat în 2017 la București MOViEs ON – primul atelier de dezvoltare personală prin cinema din România.

Florentina Beznea

Pentru detalii și înscrieri la primul atelier MOViEs On Junior@ESTE Filmul de Miercuri vă stăm la dispoziție la adresa de mail: iulia@estefilm.ro sau la numărul de telefon 07222.40.337, ori pe www.sibiujunior.ro, la adresa de e-mail junior@asociatiaprodusinsibiu.ro sau la telefon MIhaela W 0730188896.

Pentru că se va lucra cu maxim 40 de participanți, înscrierile se pot face până în data de 13 iulie, ora 12.

logo Sibiu Junior – http://www.sibiujunior.ro

Atelierele MOViEs On Junior au loc în cadrul proiectului ESTE Filmul de Miercuri, desfășurat de patru ani în Sibiu și organizat de Asociația Este Film.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*

Partener: Centrul Cultural „Ion Besoiu”

Sponsor: Marquardt

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu încheie pe locul 4 la Turneul Final Național

Echipa U13 a Clubului Champions Sibiu a încheiat turneul final național de volei pe locul patru, după un meci...

Știri pe același subiect