19.1 C
Sibiu
luni, mai 29, 2023

Ministrul Educaţiei anunţă mărirea perioadei studiilor la unele facultăţi

Cele mai citite

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că se va mări de la 3 la 4 ani perioada studiilor de la facultăţile din domeniul artelor spectacolului.
Ministrul a declarat jurnaliştilor că decizia de a mări perioada studiilor a fost luată în urma solicitării primite din partea consorţiului universităţilor de arte din ţară.
„Cred că la Iaşi a fost înfiinţată sau promovată ideea unui consorţiu al universităţilor de arte, consorţiu care a solicitat extinderea perioadei de studiu în domeniul artelor spectacolului de la 3 la 4 ani, pe de o parte, din nevoia la alinierea la practici internaţionale, pe de altă parte, la nevoia la raportare la realităţi întrucât este un domeniu care necesită o perioadă mai lungă de formare”, a spus Sorin Cîmpeanu.
Potrivit acestuia, decizia este unul dintre punctele unei Ordonanţe de Urgenţă care urmează să fie publicată în scurt timp.
„Ordonanţa de Urgenţă în mod normal are un traseu de câteva săptămâni până când se publică în Monitorul Oficial. Deci, va putea fi susţinută admiterea încă din această toamnă pentru o astfel de organizare”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.
Ministrul Educaţiei şi secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Tudor Prisecaru, se află la Iaşi pentru a lua parte la Conferinţa Naţională a Rectorilor. (AGERPRES)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Modificarea kilometrajului unei mașini, interzisă prin lege de astăzi

Începând de astăzi, 29 mai 2023, modificarea kilometrajului unei mașini va fi interzisă prin lege.O nouă lege, prin care...
spot_img

Știri pe același subiect