7.7 C
Sibiu
duminică, aprilie 21, 2024

Ministrul Educației: BAC-ul și Evaluarea Națională nu se vor modifica în acest an

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat luni că Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul nu se vor modifica anul acesta, rămânând în forma cunoscută.

„Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul nu se modifică anul acesta, rămânând în forma cunoscută”, a spus Deca, la o conferinţă de presă.

Ministrul Educaţiei ia în calcul ca în cazul profesorilor evaluatori care au participat la simularea examenelor naţionale, iar corectura a fost deficitară, să nu mai poată evalua înainte de a participa la sesiuni de formare dedicată.

„Este prima dată când un număr atât de mare de elevi, aproape 300.000, au fost evaluaţi folosindu-se platforma de evaluare digitalizată.

În total au fost aproape 1,6 milioane de lucrări. Au fost implicaţi în desfăşurarea simulărilor peste 40.000 de colegi.

Avem date clare de la care să pornim în elaborarea politicilor educaţionale şi pe termen scurt în elaborarea planurilor remediale şi de asemenea în calibrarea subiectelor pentru examenele din vară.

Printre problemele semnalate au fost cele legate de numărul mare de lucrări cu diferenţe de evaluare mai mare de un punct.

Luăm în calcul ca profesorii în cazul cărora au fost evidentă corectura deficitară să nu mai poată evalua înainte de a participa la sesiuni de formare dedicată”, a mai precizat Ligia Deca.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Marius Țichindelen: preotul care are grijă de sufletele celor fără discernământ

Există suferință în lume, însă unii dintre noi se întâlnesc zilnic cu ea. Dar oare problemele noastre cotidiene sunt...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect