8.2 C
Sibiu
vineri, septembrie 29, 2023

Ministrul Sănătății vrea introducerea unei noi materii în școli

Cele mai citite

România ar evolua din punct de vede al indicatorilor stării de sănătate dacă s-ar introduce disciplina „Educaţie pentru sănătate” în şcoli, a afirmat ministrul Alexandru Rafila.

„De ani de zile militez pentru dezvoltarea educaţiei pentru sănătate în şcoli.

banner
banner
banner
banner

Dacă vom găsi tot felul de pretexte ca să amânăm la nesfârşit introducerea „Educaţiei pentru sănătate” în şcoli, atunci vom avea o problemă foarte serioasă şi nu numai din punctul de vedere al înţelegerii beneficiilor vaccinării, ci şi din punct de vedere al prevenirii bolilor transmisibile şi netransmisibile.

„Educaţia pentru sănătate” dezvoltă deprinderi preventive sănătoase, care pot fi transmise şi de către copii sau adolescenţi părinţilor lor.

Este un proces care, în decurs de câţiva ani, ar putea să schimbe faţa României din punct de vede al indicatorilor stării de sănătate şi nici nu costă foarte mult”, a explicat Rafila, într-o conferinţă de presă.

El şi-a arătat disponibilitatea de a lucra împreună cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, la dezvoltarea acestei discipline.

„Mă aşez la masă oricând cu doamna ministru Deca să dezvoltăm această disciplină curriculară, care trebuie inclusă în programul de pregătire, adaptată fiecărei vârste, încât să dezvolte comportamente sănătoase preventive”, a transmis Alexandru Rafila.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Credeați că doar șoferii se droghează? Mecanic de locomotivă, testat pozitiv la canabis

Un mecanic de locomotivă a fost depistat pozitiv la canabis iar alţi doi care desfăşurau activităţi de manevră au...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect