19.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

O nouă disciplină în școli. Proiectul va fi depus oficial

Cele mai citite

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS) România, Gabriel Toncean, a anunţat că în curând va fi depus oficial un proiect pentru introducerea unei discipline de educaţie nutriţională în şcoli, cel puţin la nivel gimnazial, pentru reducerea obezităţii infantile.

„Din cauza stilului de viaţă al copiilor din România, a creşterii alarmante a obezităţii infantile şi a factorilor sociali implicaţi, a sedentarismului şi consumului de alimente procesate, consider că este absolut necesară introducerea unei discipline noi de educaţie nutriţională în şcoli, cel puţin la nivel gimnazial, pentru clasele V-VIII.

Această disciplină, indiferent de cum se va numi, va avea ca scop să îi înveţe pe copii să se hrănească corect şi să adopte un stil de viaţă sănătos.

Profit de această ocazie pentru a vă spune că acest proiect de suflet va fi în scurt timp depus oficial şi sper să devină realitate”, a scris Gabriel Toncean, pe Facebook.

Vicepreşedintele ANS a precizat că a fost formată o echipă dedicată acestei cauze, alcătuită din specialişti în psihologie pediatrică, medici pediatri şi nutriţionişti pediatri, fiind inclusă şi o mamă cu un copil obez.

Astfel, au fost elaborate rapoarte specializate care arată cât de critică este situaţia din România şi cât de urgent este nevoie de măsuri eficiente.

Gabriel Toncean a mai spus că a discutat deja acest aspect cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi cu secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Kallos Zoltan, mai ales că, în calitate de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, a iniţiat o dezbatere publică amplă cu privire la viitorul şi direcţiile de dezvoltare a sportului românesc, una dintre preocupările majore fiind legată de educaţia nutriţională şi de sănătatea tinerei generaţii.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect