7.7 C
Sibiu
duminică, aprilie 21, 2024

„Sibiu – orașul copiilor”, într-o nouă ediție

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Bibliotea ASTRA a lansat o nouă ediție a proiectului „Sibiu – orașul copiilor”. Prin acest demers, elevi de clasa a IV-a din cadrul școlilor gimnaziale nr. 18, „Regina Maria”, „Octavian Goga” și „Ioan Slavici” vor intra în contact cu noțiuni legate de istoria, cultura și dezvoltarea orașului Sibiu, prin parcurgerea mai multor activități. Cu această oportunitate, tinerii vor cunoaște mai multe dintre ”misterele” orașului lor, fiind prezenți la tururi ghidate pe străzile pline de istorie ale ”Orașului de pe Cibin”.

La  finalul proiectului, elevii implicați vor participa la un concurs interactiv în care își vor testa cunoștințele dobândite și vor demonstra abilitățile creative. În competiția finală, „Găsește cheia orașului!”, echipa câștigătoare va fi cea ai cărei membri vor oferi răspunsurile corecte, dovedind o bună cunoaștere a elementelor de istorie, tradiție, cultură și civilizație locală.

”Demarat în anul 2009, la inițiativa bibliotecii publice sibiene, în colaborare cu Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu – AIOS, proiectul educațional „Sibiu – orașul copiilor” reprezintă modalitatea alternativă și accesibilă de transmitere a cunoștințelor despre orașul Sibiu înspre tânăra generație din școlile sibiene. Activitățile se adresează elevilor din ciclul primar, coordonatorii acestora fiind Ana Coca, bibliotecară la Compartimentul Copii și Tineret, și Răzvan Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu”, au spus organizatorii într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

 

 

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Marius Țichindelen: preotul care are grijă de sufletele celor fără discernământ

Există suferință în lume, însă unii dintre noi se întâlnesc zilnic cu ea. Dar oare problemele noastre cotidiene sunt...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect