20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

Reîncep lucrările de extindere și construcția sălii de sport la Școala Gimnazială Nicolae Iorga

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

După mai bine de un an de pauză, lucrările de extindere a școlii Nicolae Iorga, precum și construcția sălii de sport vor fi reluate. În primul proiect au fost semnalate mai multe erori tehnice importante. Primăria a demarat extinderea acestei școli cu mai bine de trei ani în urmă, însă proiectul a fost tergiversat mai mult decât era necesar.
Primăria Sibiu a semnat un nou contract care are ca obiect lucrări de extidnere și modernizare la Școala Gimnazială N. Iorga, de data aceasta fiind necesară reproiectarea tehnică și execuția lucrărilor de extindre a Școlii Gimnaziale Nicolae Iorga, precum și construcția sălii de sport. Lucările au fost suspendate după ce proiectantul inițial a realizat proiectări defectuoase, după cum precizează administrația orașului. Primăria nu a oferit informații referitoare la modul în care s-au plătit lucrările defectuoase și dacă au fost solicitate despăgubiri proiectantului anterior.
Lucrările au fost oprite în prima jumătate a anului 2021 în urma unui proiect tehnic cu erori făcut de proiectantul selectat prin procedura de achiziție publică. Noul contract a fost semnat cu asocierea SC Geiger Proiecte Construcții SRL & SC Geiger Transilvania SRL, având o valoare de 16,7 milioane lei. Acest proiect este finanțat din fonduri europene neramburasabile.
„Am întârziat mai bine de un an cu această construcție din cauza unui proiect tehnic cu erori importante din partea proiectantului, selectat prin procedură de achiziție publică. După rezilierea și respectiv încetarea contractelor inițiale, a fost necesară organizarea unei noi proceduri de achiziție. Prin contractul semnat astăzi vom putea relua lucrările și, în termen de aproximativ un an, cei peste 1500 de elevi și profesori din această școală vor avea mai multe săli de clasă, iar orele se vor putea desfășura toate dimineața. Sala de sport va fi și aceasta un mare câștig, mai ales în caz de vreme nefavorabilă”, a transmis primarul municipiului Sibiu Astrid Fodor.
În termen de 2 luni constructorul va reface proiectarea tehnică, iar în următoarele 10 luni va realiza următoarele lucrări:
Construcția unui nou corp de clădire, cu parter și 2 etaje, care va include:
o 22 de săli de clasă, 1 laborator de chimie
o sală profesorală
o 8 grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități
o iluminat nou, cu LED
o rețele de apă, canalizare, termice și de gaz
o acoperiș tip terasă înierbată, pe care se vor monta panouri solare care, în sezonul cald, vor asigura producția apei calde
o sisteme antiefracție, de alarmare la incendiu și de supraveghere video
Construcția unei săli de sport în suprafață de peste 700 mp care, pe lângă suprafața destinată practicării sportului, va include:
o Vestiare pentru elevi
o Un depozit pentru materiale sportive
o Cabinet pentru profesorii de sport
o Grupuri sanitare
După construcția efectivă a clădirilor, Primăria Sibiu va asigura în cadrul proiectului și dotarea cu mobilier și echipamente IT a sălilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect