-2.6 C
Sibiu
sâmbătă, ianuarie 18, 2025

Lansarea celui de-al VII-lea număr al Revistei de Antropologie Culturală

Cele mai citite

În 20 decembrie a fost lansat cel de-al VII-lea număr al Revistei de Antropologie Culturală. Revista a fost realizată de studenții de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Științe Socio-Umane, Departamentului de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă, specializările Conservare-Restaurare, Studiul Patrimoniului și Managementul Bunurilor Culturale și Istorie, anul II, coordonați de lect. univ. dr. Maria Șpan.

„Prin această revistă, încercăm și să dezvoltăm competențele transversale ale studenților, la început de mileniu III. În zilele noastre, vorbim din ce în ce mai mult despre importanța acestui tip de competențe, pe care tinerii au nevoie să le dobândească, pentru a fi pregătiți să ia în piept o lume în care apar meserii de neimaginat cu ceva timp în urmă.

Membrii echipei de redacție sunt la prima experiență de acest gen

Muncă în echipă, colaborare, rezolvare de probleme, analiză, interpretare, sintetizare a informațiilor, creativitate, simț artistic, curiozitate, perseverență, flexibilitate, planificare, adaptabilitate, inițiativă, colaborare, comunicare scrisă și orală, ascultare, responsabilitate, cunoștințe de tehnologie a informației și a comunicațiilor, cunoștințe multiculturale, raționament, toate acestea sunt competențe pe care considerăm că Revista de Antropologie Culturală (și cercetarea de teren în domeniul antropologiei culturale) le dezvoltă.

Membrii echipei de redacție sunt la prima experiență de acest gen – comitetul de redacție se modifică în fiecare an, revista având o apariție anuală. Totul se construiește de la zero – de la design-ul revistei, până la conceperea articolelor, bazate pe o cercetare de teren. Majoritatea celor care publică în revistă sunt la primul lor articol”, a transmis lect. univ. dr. Maria Șpan.

Interviu cu un Tezaur Uman Viu

Revista din acest an conține 19 articole, împărțite în șapte tematici: Lumea de dincolo, Crăciunul, Influențe occidentale, Comunitatea ca familie, Tradițiile în detaliu, Taine de familie, Nunta. Articolele prezintă subiecte foarte interesante, care sperăm să vă surprindă și să vă bucure.

La rubrica „Să descoperim personalități din domeniu”, se poate citi un interviu cu Florin Poenariu din Laz, Tezaur Uman Viu, în domeniul picturǎ pe sticlǎ, cel mai tânăr TUV din România. Partea a doua a publicației cuprinde lucrări artistice ale studenților.

„Felicitări membrilor comitetului de redacție (anul acesta format din 7 studente din anul II, de la specializarea Conservare și Restaurare), autorilor de articole și mulțumiri speciale Mariei Crișovan, cea care au realizat desenele de pe copertele  RAC 7, dar și Georgetei Roman pentru organizarea materialelor RAC 7”, a mai trasmis redactorul șef al revistei.

Revista poate fi citită accesând link-ul: https://magazines.ulbsibiu.ro/rac/ro/stiri/

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate
Ultimele știri

ALERTĂ de incendiu în Sibiu. Focul a izbucnit lângă Centrul de Afaceri

Pompierii militari sibieni intervin, vineri seara, pe strada Nicolaus Olahus din municipiul Sibiu pentru stingerea unui incendiu."Acesta se manifestă...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect