-1.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Șapte școli din Sibiu, incluse în proiectul evaluare standardizată a elevilor, la română și matematică

Cele mai citite

Elevii din clasele I – VII și IX – XI ale mai multor școli din România vor fi incluse în proiectul de evaluare standardizată anunțat de ministrul Sorin Cîmpeanu, care presupune o testare digitală pe câteva materii, în funcție de clasă. Din Sibiu au fost incluse șapte școli, din orașul Sibiu și alte localități din județ.

Ministerul Educației a transmis la Monitorul Oficial ordinul de ministru care stabilește procedurile și școlile în care se va susține așa numita evaluare standardizată a elevilor. Proiectul este deocamdată în faza pilot și, dacă va fi reușit, va fi extins la toți elevii.
Toți elevii din școlile desemnate vor participa, la finalul acestui an școlar, la o testare susținută în sistem digital, din limba română și matematică, la clasele I – VII, și în plus la istorie, pentru clasele IX – XI. Elevii din anii terminali nu participă la această testare.
Evaluarea standardizată este o idee a ministrului educației care dorește să afle care este nivelul de pregătire a elevilor, după un standard unic.
„Pentru început, la nivel pilot pentru elevii I-VII și mai apoi IX-XI. Fără elevii claselor terminale”, a anunțat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu  în urmă cu o săptămână.
Potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial, din fiecare județ, respectiv fiecare sector al Municipiului București, vor participa câte șapte școli.
Evaluarea standardizată va fi organizată de inspectoratele scolare județene în perioada 30 mai— 10 iunie pentru elevii claselor I—VII și în perioada 30 mai— 8 iunie pentru elevii din calsele IX—XI.
Disciplinele la care se organizează evaluarea standardizata la finalul anului scolar 2021—2022 sunt următoarele:

  1. a) pentru elevii claselor I—VII, limba romana și matematică;
  2. b) pentru elevii claselor IX—XI, limba română și, in funcție de filieră, profil și specializare, disciplina care se susține la examenul național de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Testele vor fi realizate respectând programa școlară corespunzătoare fiecărei clase/discipline la care se face evaluarea.
Timpul de lucru efectiv pentru fiecare disciplină la care se susține evaluarea este de 30 de minute pentru clasele din învățământul primar, respectiv 60 de minute pentru clasele din învățământul gimnazial și liceal.
Testul va fi susținut în format digital, instrucțiunile urmând să fie transmise inspectoratelor ulterior.
Rezultatele testelor se transformă în evaluări, dar ele nu vor fi folosite pentru acordarea de note sau calificative elevilor și nici pentru evaluarea profesorilor.
Școlile din județul Sibiu care vor participa la această evaluare sunt Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, Scoala Gimnazială Ocna Sibiului, Liceul Tehnologic „J. Lebel” Tălmaciu, Școala Gimnazială Racovița, Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr și Colegiul Tehnic „A.T. Laurian” Agnita.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect