21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

12 cazuri noi de COVID, depistate în școlile sibiene în ultimele 48 de ore

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Cel mai mic număr de cazuri noi COVID de la începutul semestrului a fost înregistrat în școlile sibiene. Conform IȘJ Sibiu, în ultimele 48 de ore au fost confirmate 12 astfel de cazuri în rândul elevilor și profesorilor. Din cauza noilor infectări, de astăzi, încă 115 școlari vor învăța de acasă în următoarea perioadă.
Potrivit datelor transmise astăzi de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, este vorba despre nouă noi infectări în rândul elevilor, după cum urmează: un preșcolar de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 43 Sibiu; patru elevi din ciclul primar de la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu și de la Școala Gimnazială „I. L. Caragiale” Sibiu; trei elevi de gimnaziu de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu; un elev de liceu de la Liceul Teoretic „Stepham Ludwig Roth” din Mediaș.
De altfel, în ultimele 48 de ore au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 un număr de trei cadre didactice de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 18 Sibiu, Școala Gimnazială „Hermann Oberth” Mediaș și de la Școala Gimnazială Avrig.
Având în vedere noile reglementări din ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, cursurile la două clase au fost suspendate. Este vorba despre o clasă de gimnaziu de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu și de o clasă de nivel primar de la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu. „La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei/grupei se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de al treilea caz. Măsura suspendării la nivelul grupei/clasei este dispusă prin decizia consiliului de administrație al unității de învățământ”, se arată în ordinul comun al ministerelor.
De asemenea, din cauza cazurilor de infectare sau de contact direct a unor cadre didactice și a imposibilității suplinirii acestora la nivel de unitate de învățământ, cursurile de la două grupe și clase sunt suspendate la: Grădinița cu Program Prelungit Nr. 18 Sibiu, Școala Gimnazială „Hermann Oberth” Mediaș.
Peste 200 de elevi s-au întors la școală
Conform IȘJ Sibiu, de astăzi, au revenit în sălile de clasă 202 preșcolari și elevi (Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 37 Sibiu, Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Sibiu, Școala Gimnazială Româno-Finlandeză, Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 8 Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu, Școala Postliceală Sanitară „Virginia Henderson” Sibiu, Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș, Școala Gimnazială „Hermann Oberth” Mediaș, Școala Gimnazială Nr. 4 Mediaș, Școala Gimnazială Nr. 3 Cisnădie, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială Apoldu de Jos, Școala Gimnazială Racovița) și patru cadre didactice (Grădinița cu Program Prelungit Nr. 37 Sibiu, Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Sibiu, Școala Gimnazială „Hermann Oberth” Mediaș, Școala Gimnazială Cristian).
Potrivit prof. Monica Munteanu, șeful IȘJ Sibiu, de la debutul celui de-al doilea semestru, respectiv din 17 ianuarie, au fost depistate 588 de cazuri COVID la cadre didactice și 1.982 la elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect