21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

26 de elevi și un profesor, cele mai noi cazuri de COVID în școlile sibiene

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Numărul cazurilor noi de coronavirus se află în scădere, în unitățile de învățământ din județul Sibiu. Conform ultimei raportări, în 24 de ore au fost confirmate 26 de astfel de cazuri la elevi și unul la un cadru didactic de la Liceul Tehnologic „Stănescu Valerian” Târnava. Potrivit IȘJ Sibiu, de astăzi, încă 75 de școlari vor învăța în următoarea perioadă de acasă, din cauza noilor infectări.
În ceea ce privește noile cazuri, este vorba despre: șapte preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța Poveștilor” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 37 Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Avrig, Grădinița cu Program Prelungit Cristian; șapte elevi din ciclul primar de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu, Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 3 Cisnădie; trei elevi din ciclul gimnazial de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu, Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 7 Mediaș; nouă liceeni de la Colegiul Economic „George Barițiu” Sibiu, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu, Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth” Mediaș, Liceul „Timotei Cipariu” Dumbrăveni.
Conform IȘJ Sibiu, de astăzi, au revenit în sălile de clasă 173 de preșcolari și elevi și 24 de cadre didactice.
De altfel, având la bază noile reglementări din ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, o clasă de liceu de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu are cursurile suspendate. „La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei/grupei se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de al treilea caz. Măsura suspendării la nivelul grupei/clasei este dispusă prin decizia consiliului de administrație al unității de învățământ”, arată ordinul.
De asemenea, din cauza cazurilor de infectare sau de contact direct a unor profesori și a imposibilității suplinirii acestora la nivel de unitate de învățământ, cursurile de la o clasă sunt suspendate la Școala Gimnazială Nr. 3 Cisnădie.
Prof. Monica Munteanu, șeful Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, precizează că, de la debutul celui de-al doilea semestru, respectiv din 17 ianuarie, au fost depistate în unitățile de învățământ 570 de cazuri COVID la cadre didactice și 1.925 la elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect