24.1 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Sibiul, pe locul nouă la nivel național, după afișarea rezultatelor finale de la Evaluarea Națională

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Sibiul se află pe locul 9 la nivel național, în urma afișării rezultatelor finale de la Evaluarea Națională. Elevii au aflat, astăzi, notele, după ce au depus contestații. Județul nostru înregistrează, astfel, o rată de promovabilitate de 84.3%.

Înaintea Sibiului, pe primele locuri se află județul Cluj (92,8%), municipiul București (91,7%), Brăila (91,1%), Prahova (88,5%), Galați (88,1), Vâlcea (85,5%), Iași (84,6%) și Suceava (84,4%).
Conform IȘJ, la nivelul județului Sibiu, au fost 128 de unități de învățământ cu personalitate juridică și structuri ale acestora, ce au avut elevi absolvenți ai clasei a VIII-a. Numărul unităților de învățământ cu personalitate juridică în care niciun elev nu a obținut media de cel puțin 5 la examenul de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a, sesiunea iunie 2022, după rezolvarea contestațiilor, a rămas același (2 unități de învățământ – Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Sibiu și Școala Gimnazială Merghindeal), ca și cel al unităților de învățământ cu procentaj de 100% (14 unități de învățământ) sau al elevilor cu media 10 la EN 2022 (trei elevi).
Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
În prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 4 – 11 iulie.
Conform calendarului Ministerului Educației, repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022-2023, va avea loc în data de 14 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Peste 250 de locuri de muncă prin Rețeaua EURES

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 256 locuri de muncă vacante.Sunt oferite joburi...
spot_img

Știri pe același subiect