25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

Simpozion încheiat cu succes la Școala Gimnazială Nr.8

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Joi, 17 decembrie, la Școala Gimnazială Nr.8 s-a desfășurat, prima ediție a Concursului de creație literară și plastică ,,Iarna de poveste”. Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu și Grădinițele nr.29 și 41. În concurs au fost înscrise peste 1000 de lucrări plastice realizate de preșcolari și elevi ai claselor I-VIII din întreaga țară și peste 200 de creații literare. Au fost decernate premii I, II, III pentru fiecare nivel de vârstă și pentru fiecare secțiune, respectiv: desene /picturi; colaje, decoraţiuni, felicitări, ornamente de Crăciun; machete colective, creaţie literară în versuri și creaţii în proză. La manifestare au fost prezenți elevii premiați și cadrele didactice coordonatoare, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Sibiu și ai Mitropoliei Ardealului. Atmosfera a fost luminată de colinde cântate de copii și decorațiuni de Crăciun expuse într-un bazar creat special pentru eveniment.
Scopul acestui simpozion este păstrarea și transmiterea tradiţiilor specifice sărbătorilor de iarnă, iar obiectivele au fost bine stabilite. Toți cei implicați, de la inițiatori, până la colabotatori și partenezi urmăresc educarea dragostei şi a admiraţiei faţă de tradiţii şi obiceiuri prin crearea a 150 de lucrări plastice şi literare pe tema proiectului; valorificarea experienţei cadrelor didactice în promovarea acestor valori culturale; stimularea creativităţii şi a comunicării în rândul elevilor şi al cadrelor didactice. De asemenea, peste 70 de lucrările participante vor fi promovate printr-o expoziție, în cadrul Școlii Nr. 8, iar 40 de lucrări ale cadrelor didactice vor fi publicate într-un volum cu ISBN.
Echipa de coordonatori
Prof. Petru Bucurenciu – inițiator
Prof. Anca Bruda – inițiator
Prof. Daniela Muntean – inspector programe educative ISJ Sibiu
Prof. Ioana Dănețiu – inspector ISJ Sibiu
Prof. Bucuță Diana – inspector ISJ Sibiu
Prof.Turean Maria – inspector ISJ Sibiu
Prof. Ioan Marius Câmpean – director CCD Sibiu
Prof. Carmen Voinea-Mitru – director Şcoala Gimnazială Nr. 8 Sibiu
Prof. Remus Mitru – director Şcoala Gimnazială Nr. 13 Sibiu
Prof. Doiniţa Costăchescu – director Grădiniţa cu PP Nr. 41 Sibiu
Prof. Carmen Secanu – director Grădiniţa cu PP Nr. 29 Sibiu
prof. Maria Lovin – Şcoala Gimnazială Nr. 8 Sibiu,
Înv. Mariana Chirhoc – Şcoala Gimnazială Nr. 8 Sibiu,
Prof. Boilă Adriana – Școala Gimnazială Nr. 8 Sibiu,
Prof. Anca Trifu – Gradinita cu PP, Nr.41, Sibiu,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Încă trei cazuri de variola maimuței au fost descoperite în România

Trei cazuri noi cazuri de variola maimuţei au fost diagnosticate în România, informează joi Ministerul Sănătăţii.Este vorba despre trei...
spot_img

Știri pe același subiect