14.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Sorin Radu începe cel de-al doilea mandat de rector al ULBS

Cele mai citite

Prof. univ. dr. Sorin Radu a fost reales în funcția de rector de către comunitatea academică a ULBS.

În urma unui referendum organizat pe 5 februarie, profesorul Sorin Radu a obținut un suport covârșitor din partea comunității academice a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), câștigând 90,54% din voturile exprimate de cei 550 de votanți, care includ cadre didactice și studenți cu drept de vot.

În ultima săptămână, rectorul Sorin Radu a dezbătut propunerea sa de plan managerial cu fiecare dintre facultățile care alcătuiesc comunitatea ULBS, dar și cu reprezentanții studenților și cu personalul auxiliar. În întâlnirile avute, rectorul a vorbit despre capacitatea de adaptare la provocările viitorului, despre perspectiva europeană asupra sistemului de învățământ superior, despre importanța resursei umane și despre consolidarea poziției Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în comunitatea sibiană, în ecosistemul academic național și în alianța europeană din care face parte.

Conform Legii învățământului superior nr. 199/2023, mandatul pentru funcția de rector a fost extins la 5 ani, în loc de 4. Rezultatul votului comunității academice a ULBS urmează a fi validat în ședința Senatului Universitar din data de 8 februarie, iar confirmarea în funcție urmează a fi făcută de către Ministerul Educației în termen de 30 de zile de validare.

Calendarul alegerilor la ULBS va continua în intervalul 1-31 martie cu desemnarea prorectorilor, cu organizarea concursurilor pentru funcția de decan și cu alegerea reprezentantului studenților în Consiliul de Administrație.

Rezultatul votului din 5 februarie 2024 pentru funcția de rector al ULBS a fost publicat aici:https://www.ulbsibiu.ro/wp-content/uploads/documents/alegeri/2023/Rezultatul-alegerilor-pentru-functia-de-Rector-al-Universitatii-Lucian-Blaga-din-Sibiu.pdf

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scăpăm de mersul la ghișeu? Platformă online pentru înmatricularea sau radierea mașinilor

Nu peste multă vreme am putea scăpa de deplasările la ghișee pentru înmatricularea sau radierea autoturismelor.Camera Deputaţilor a adoptat,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect