Un nou curs de limba ebraică pentru începători la Sibiu

banner
banner
banner
banner

Anda Reuben reia provocarea de a descoperi “Ebraica, pe litere”, printr-un nou curs adresat începătorilor şi celor interesaţi să descifreze tainele unei limbi şi scrieri fascinante, care au stat la baza celei mai citite cărţi din lume şi a unei culturi vii şi dinamice până în prezent.
„În prima parte a acestui an, primul curs de inițiere în limba ebraică a avut un succes fantastic și am fost convinsă de numărul de cereri să reiau acest curs în perioada mai – iulie 2019. Cursul pe care îl propun sibienilor este o ocazie de a crea o bază solidă pentru învățarea limbii ebraice – deprinderea alfabetului, literă cu literă, precum și o serie de elemente de bază din gramatică și vocabular”, spune organizatoarea cursului, o tânără cu rădăcini evreieşti care a petrecut 5 ani în Israel. Întoarsă în România, a schimbat Bucureştiul natal pentru judeţul nostru, unde a predat cursuri de ebraică la Mediaş şi la Sibiu.
Noul curs adresat sibienilor va începe luni, 13 mai, şi se va desfăşura timp de 3 luni, până pe 29 iulie. Întâlnirea cu limba ebraică va avea loc o dată pe săptămână, de la ora 18, într-o sală pusă la dispoziţie de Parohia Evanghelică C.A. din Sibiu, în casa din spatele catedralei din Piața Huet. Dacă se vor înscrie mai mult de zece participanţi, va fi creată şi grupa a doua, care va studia în fiecare miercuri, începând din 15 mai şi până pe 31 iulie.
„Timp de 12 lecții, vom lua pe rând fiecare literă și, deși pare greu de crezut, cursanții vor putea să citească și să scrie cuvinte noi chiar de la a doua lecție! Grupa de lucru este de maxim zece persoane, tocmai pentru a asigura o învățare de calitate, prin timpul și atenția acordate participanților, în funcție de nevoile fiecăruia”, transmite iniţiatoarea cursului.
Costurile se ridică la 600 lei de persoană, incluzând suportul de curs și materialele didactice, și se pot achita în 3 tranșe a câte 200 de lei pe lună, sau în întregime, după prima lecție, cu o reducere de 10% pentru plata integrală (total 540 lei). Cursul tipărit a fost creat special pentru publicul de limbă română şi cuprinde noţiuni introductive pentru fiecare literă, trucuri de facilitare a învăţării, caracterul de tipar şi cel scris de mână, cuvinte formate din literele învăţate, însoţite de transcrierea fonetică şi traducere.
Anda Reuben explică de ce a optat pentru o formă de predare a limbii ebraice adusă cât mai aproape de înţelesul şi aşteptările omului contemporan, ea însăşi confruntându-se cu dilemele cursantului începător, atunci când s-a mutat în Israel şi a încercat să deprindă limba concretă pe care o vorbesc oamenii în viaţa de zi cu zi. Pe de o parte, învăţarea autodidactă din mediul on-line se adresează preponderent publicului vorbitor de engleză, ceea ce poate ridica dificultăţi pe partea de transcriere fonetică a cuvintelor ebraice. Pe de altă parte, cursurile predate în România se derulează în cadrul unor instituții de educație superioară, având o formă stufoasă și academică. Bazându-se pe experienţa proprie de fost învăţăcel şi pe aşteptările cuiva care a mers să trăiască în Israel, tânăra formatoare a optat pentru o variantă accesibilizată de curs, păstrând bogăţia şi calitatea experienţei de învăţare.
Dacă v-aţi hotărât să acceptaţi provocarea sau doriţi să o pasaţi unui prieten, înscrierile pentru noul curs de limba ebraică se fac la adresa de e-mail [email protected], ce rămâne deschisă inclusiv pentru întrebări şi detalii.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Cal de 6.000 de euro, furat din Copșa Mică

Polițiștii de investigații criminale din Copșa Mică au reținut un tânăr care a furat un cal rasa sânge rece...
spot_img

Știri pe același subiect