-2.8 C
Sibiu
miercuri, decembrie 6, 2023

Alertă medicală: un medicament contrafăcut folosit pentru slăbire poate fi fatal

Cele mai citite

Un medicament contrafăcut, folosit pentru slăbire, a pus în gardă multe țări din lume din cauza pericolului pe care îl reprezintă.

Este vorba despre o variantă a Ozempic, un produs dedicat diabeticilor, dar pe care mulți îl folosesc pentru slăbit. Specialiștii atrag atenția că utilizarea acestuia poate fi însă fatală.

Hipoglicemie, convulsii, greață și balonare. Acestea sunt doar câteva dintre efectele pe care le-au simțit mai multe femei din Austria, care și-au injectat o variantă contrafăcută a medicamentului Ozempic.

În cazuri extreme, se poate ajunge la deces. Produsul falsificat nu conține semaglutidă, substanță care ajută la scăderea concentrației de zahăr din sânge, ci insulină, scrie Digi 24.

Autoritățile austriece spun că există, totuși, câteva modalități prin care ne putem da seama care este originalul.

De exemplu, cel contrafăcut are o culoare albastră mai închisă, iar acul folosit pentru injectarea lui este cu 2 milimetri mai scurt decât la cel original, mai scrie Digi 24.

Deși destinat diabeticilor, Ozempic a devenit extrem de cunoscut pe rețelele sociale pentru persoanele care doresc să piardă în greutate.

Este promovat de cei care spun că datorită lui au reușit să slăbească foarte mult, pentru că reduce considerabil apetitul.

Mulți dintre internauți s-au filmat, și au postat apoi imaginile pe internet, în timp ce își injectează medicamentul.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

NOUTĂȚI Gaming – Trailerul jocului GTA VI atinge 100 de milioane de vizualizări pe YouTube în doar câteva ore!

Într-un eveniment fără precedent în industria jocurilor video, trailerul mult anticipat al lui Grand Theft Auto VI a fost...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect