19.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Astăzi începe Noua Casă 2024. 16 bănci participă la program

Cele mai citite

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii informează că Programul Noua Casă 2024 a devenit operațional după ce plafonul de garantare aprobat de către Ministerul de Finanțe, în valoare de un miliard de lei, a fost alocat celor 16 finanțatori înscriși în program.

Comisionul de administrarea a fost redus la 0,15% din soldul garanției, de la 0,30% cât era anul trecut.

Astfel, românii care doresc să-și achiziționeze o locuință, pot apela la una dintre următoarele bănci: Alpha Bank, BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, Libra Intrnet Bank, OTP Bank, EXIM Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank și Techventures Bank.

Garanțiile se acordă în lei, pentru achiziția unei singure locuințe, iar valoarea maximă a creditului pe care îl pot accesa cei interesați este de:

66.500 euro – pentru locuințe al căror preț este de maxim 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5%;

119.000 euro – pentru locuințe al căror preț este de maxim 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat este de 15%.

Programul NOUA CASĂ rămâne un produs de creditare avantajos, atât prin avansul minim solicitat, cât și prin comisioanele de administrare reduse anul acesta cu 50% (de la 0,30% pe an la 0,15% pe an, calculat la soldul garanției).

O altă modificare adusă programului, în ediția 2024, este reducerea cu 30% a onorariilor notariale pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare și a oricăror altor acte care se încheie, cu anumite excepții prevăzute în mod expres în legislația incidentă”, mai precizează FNGCIMM.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect