6.2 C
Sibiu
marți, februarie 20, 2024

Astra Film Festival 2024: Competiție globală pentru documentare excepționale

Cele mai citite

Regizorii din întreaga lume sunt invitați să-și depună documentarele până pe 15 aprilie.

Ediția din acest an va avea loc în perioada 20-27 octombrie și va include patru secțiuni competiționale: Voci emergente ale documentarului, Europa Centrală și de Est, România și DocSchool. Filmele selectate vor fi anunțate pe site-ul festivalului. Detalii și formular de înscriere disponibile la https://www.astrafilm.ro/formular. Astra Film Festival, cel mai longeviv festival de film din România, a ajuns la cea de-a 31-a ediție.

Pentru cele patru secțiuni competiționale vor fi acceptate filme realizate după 1 ianuarie 2023, astfel:

• Voci emergente ale documentarului. Sunt eligibile documentare de lungmetraj, având durata de peste 60 minute, semnate de autori aflați la primul, al doilea sau cel mult al treilea film.

• Europa centrală & de est. Secțiune deschisă documentarelor de lungmetraj (peste 60 min), care abordează problematici specifice zonei blocului ex-comunist.

• România. Pentru documentare produse sau co-produse în România și producții sau co-producții internaționale care abordează problematici specifice României, indiferent de durata acestora.

• DocSchool. Sunt eligibile documentare produse sau co-produse de universități ori institute de film sau în cadrul unor programe post-universitare de specializare în cinema, indiferent de durata acestora.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Investiții importante la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”

Clădirea Colegiului Național Pedagogic "Andrei Șaguna" va fi modernizată și mai eficientă energetic în urma derulării unui proiect de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect