14.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Maratonul Internațional Sibiu 2024 așteaptă propunerile tale

Cele mai citite

Fundația Comunitară Sibiu a dat startul înscrierilor de proiecte pentru care se va alerga la cea de-a 13-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu.

Proiectele propuse ar trebui să abordeze probleme locale și să aducă inovație în comunitate și se încurajează participarea echipelor noi, indiferent de statutul lor juridic. Numărul de proiecte acceptate nu este limitat, iar selecția finală va fi făcută de juriu în funcție de calitatea aplicațiilor. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 16 februarie, ora 12:00.

Pot aplica atât ONG-uri, cât și echipe informale (grupuri de prieteni, fără personalitate juridică).

„Pentru anul 2024, Maratonul Internațional Sibiu își dorește să aducă în fața comunității un nou număr record de proiecte diverse și reprezentative pentru Sibiu și sibieni. Așadar, invităm ONG-urile și grupurile de inițiativă să participe la sesiunile de consultări pe care echipa Fundației Comunitare Sibiu le pune la dispoziție celor interesați să propună cauzele oficiale ale Maratonului. De asemenea, în acest an vom lansa o nouă cursă care să accesibilizeze și mai mult evenimentul pentru diferite categorii de participanți. Ne propunem să lăsăm urme tot mai multe și tot mai răsunătoare, pregătindu-ne pentru noi recorduri în ceea ce privește participarea la eveniment”, ne transmite Ana Bugneriu, Manager General al Maratonului și Directoare Executivă a Fundației Comunitare Sibiu.

„Le recomandăm celor care aplică pentru prima dată să contacteze echipa Fundației Comunitare Sibiu pentru o consultare, atât pentru a ne cunoaște și înțelege mai bine, cât și pentru a fi ajutați să scrie cea mai bună variantă a aplicației, astfel încât să aibă șanse mai mari ca proiectul să meargă mai departe, calitatea aplicațiilor fiind un criteriu important în selecția cauzelor finaliste”, a declarat Gabriela Cuzepan, grant manager la Fundația Comunitară Sibiu.

Ca în fiecare an, echipa Fundației Comunitare Sibiu va oferi sprijin în scrierea proiectelor, pe criteriul primul venit, primul servit, iar întâlnirile de consultare vor avea loc în perioada 15.01 – 14.02.2023.

Mai multe informații despre condițiile de participare, criteriile de selecție, ghidul de participare și formularul de aplicare se găsesc pe platforma sibiu.grantmanager.ro. Pentru a înscrie proiectul, aplicanții trebuie să completeze formularul până în data de 16 februarie 2024, ora 12.00 pm (la prânz). Încurajăm echipele să redacteze aplicația cât mai repede pentru a lăsa timp pentru eventuale clarificări și consultări cu echipa fundației. Pentru orice întrebări sau nelămuriri, putem fi contactați la proiecte@fundatiacomunitarasibiu.ro.

Ediții precedente

La ediția din 2023 a Maratonului Internațional Sibiu au fost finanțate 47 de proiecte, pentru care s-au strâns 983.978 lei. Pentru aceste cauze s-au pus în mișcare 6.560 de alergători, adulți și copii, care au fost susținuți de circa 4.324 de susținători.

În cele 12 ediții anterioare ale Maratonului Internațional Sibiu, au fost implementate aproximativ 325 de proiecte diverse. Acestea au acoperit o gamă largă de inițiative, cum ar fi construcția unui refugiu alpin, protejarea berzelor albe, furnizarea de cursuri de educație în domeniile arhitecturii, muzicii și cetățeniei, renovarea și echiparea bibliotecilor și curților școlilor, inclusiv în mediul rural. Alte proiecte au inclus amenajarea de săli polisenzoriale, repararea unei sinagogi, achiziționarea de echipamente medicale pentru animale sălbatice rănite, prevenția bolilor neurodegenerative, sterilizarea câinilor și pisicilor fără stăpân, precum și activități dedicate persoanelor cu dizabilități.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scăpăm de mersul la ghișeu? Platformă online pentru înmatricularea sau radierea mașinilor

Nu peste multă vreme am putea scăpa de deplasările la ghișee pentru înmatricularea sau radierea autoturismelor.Camera Deputaţilor a adoptat,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect