16.2 C
Sibiu
sâmbătă, mai 25, 2024

Biblioteca ASTRA lansează proiectul de lectură „Ora de poveste”

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Biblioteca ASTRA Sibiu lansează, la sfârșitul lunii martie proiectul de lectură „Ora de poveste” dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani.

Lunar, cei mici, vor putea participa la ateliere de activități structurate pe grupe de vârstă, desfășurate la Compartimentul pentru Copii și Tineret, unde vor asculta povești, vor citi și vor discuta despre textele prezentate.

Publicitate

Primul atelier, dedicat juniorilor cu vârste între 4 și 6 ani, se va desfășura în data de 26 martie 2024, în intervalul orar 18:00-19:00. Participarea este gratuită, în limita a 15 locuri disponibile, iar înscrierile se realizează online, prin intermediul formularului din cadrul evenimentului creat pe pagina de Facebook a bibliotecii publice sibiene.

Publicitate

În această primă întâlnire, micuții vor avea parte de lectura unor povești din colecțiile Compartimentului pentru Copii și Tineret, adecvate nivelului de înțelegere: „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 întrebări fantastice” de Adina Rosetti, Cristiana Radu; „Jup, un pisoi de soi” – Alec Blenche; „Țaraundevinerierajoi” de Octav Pancu-Iași; „Talentul lui Noli” de Eve Tharlet; „Ghici cât de mult te iubesc” de Sam Mc. Bratney; „Ziua specială a lui Elmer” de David Mc. Kee; „De ce nu-l iartă Irinel pe Bully” de Olina Ortiz.

„Educarea copilului prin lectură este definitorie pentru formarea sa ca adult, capabil să aibă principii, valori și judecată critică necesare provocărilor societății. Cartea și textul scris rămân valoroase prin contribuția majoră la dezvoltarea gândirii, imaginației, a limbajului, curiozității și la descoperirea lumii din jur. Aceste ateliere periodice de lectură propuse de noi la bibliotecă au scopul de a încuraja lectura și de a-i introduce pe copii în lumea frumoasă a cărților. «Ora de poveste» este gândită ca o călătorie printre povești, ghidată de bibliotecarii și voluntarii artiști, în care copiii mai mici sau mai mari se împrietenesc cu personajele, cu cititul, cu universul basmelor și își exprimă opiniile proprii.” – spune Ana Coca, bibliotecar în cadrul Compartimentului pentru Copii și Tineret și inițiator al acțiunii.

Atelierele ulterioare vor fi anunțate din timp pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/bibliotecasibiuastra, unde va fi creat, lunar, evenimentul. Înscrierile se vor realiza prin intermediul formularului postat în cadrul evenimentului.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect