12.2 C
Sibiu
luni, martie 4, 2024

Bogdan Sărătean: Acești tineri artiști duc mesajul artei teatrului de la an la an în cartierele Sibiului

Cele mai citite

18 evenimente vor avea loc în cadrul celei de-a treia ediții a proiectului Teatrul din Cartier, desfășurat în perioada 2  august – 2 noiembrie. Un grup de actori tineri vor duce timp de trei luni spectacolele de teatru  în Mediaș și în cinci cartiere din Sibiu pentru persoanele care din varii nu merg în sălile de teatru.
Caravana de spectacole pornește miercuri, 2 august, la ora 20.00, în Cartierul Trei Stejari, în aer liber, în Grădina BIS Teatru (Strada Ștefan cel Mare, nr. 56). Noutatea acestei ediții constă în faptul că pe lângă spectacole de teatru, vor fi susținute concerte, dar și ateliere de teatru-forum. O altă inițiativă nouă a proiectului este aceea de a organiza evenimente pe malul Cibinului, conștientizând astfel publicul sibian asupra potențialului râului care traversează orașul.
„E înduioșător să vezi acești tineri artiști care duc mesajul artei teatrului de la an la an în cartierele Sibiului. Ei sunt actori, tehnicieni, mașiniști, organizatori. Iar publicul e minunat – cel mai curat și onest public posibil. Cu mult suflet facem acest proiect, iar faptul că sibienii au alergat pentru Teatrul din Cartier în cadrul Maratonului Internațional Sibiu care a avut loc la finele lunii mai, înseamnă mult pentru noi. Înseamnă că, o dată, comunitatea știe de noi și de proiectele BIS Teatru, iar a doua oară înseamnă un semn de încredere și de prețuire. Vom face așa încât proiectul să fie pe măsură, să bucurăm oamenii și să oferim prilej de comuniune. Teatrul are darul acesta special, de a aduce oamenii împreună. Vă așteptăm!” (Bogdan Sărătean, inițiator proiect).
Spectacolul prezentat în deschidere se numește “Orașul meu (sezon 2017)”, și îi are în distribuție pe actorii: Claudiu Fălămaș, Mihai Alexandru, Andrada Grosu și Aneea Opriș. Scenariul are la bază poveștile de viață ale actorilor, cu aplecare asupra copilăriei petrecute în cartiere diferite din orașul Sibiu. Pe lângă latura comică și nostalgică, “Orașul meu” conține muzică live, iar textele sunt rescrise de actori de la un an la altul, în funcție de reacțiile publicului și de specificul cartierelor vizate.
Program:

  • 6 august „Planeta Roz Bombon” – (Lipicioșii) – Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 20:00
  • 9 august„Născut în 90”– Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00
  • 10 august„A fost doar un vis”– Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00
  • 16 august„Monoloagele vecinului”– Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00
  • 17 august – „Clandestino”– Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00
  • 30 august – „Orașul meu”– Cartier Terezian: Malul Cibinului- ora 19:00
  • 31 august – „Planeta roz Bombon” – (Lipicioșii) – Cartier Terezian: Malul Cibinului- ora 19:00
  • Proiectul se va încheia oficial în 2 noiembrie, cu spectacolul “Clandestino”.

După cartierele Trei Stejari și Terezian, actorii se vor îndrepta, în ordine, către cartierele: Ștrand, Hipodrom, Valea Aurie. În 8 octombrie va avea loc o reprezentație cu spectacolul „Născut în ’90”, la Sinagoga din Mediaș.
Prețul biletului pentru spectacolul de deschidere este unul simbolic de 5 lei, respectiv 10 lei, și poate fi achiziționat numai în seara spectacolului de la spațiul de joc.
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect