14.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Concert la Filarmonica de Stat Sibiu cu laureații concursului „Carl Filtsch”

Cele mai citite

Filarmonica de Stat Sibiu vă invită la un eveniment muzical de excepție, unde laureații prestigiosului Concurs „Carl Filtsch” vor străluci în trei concerte pentru pian și orchestră. Evenimentul va avea loc joi, 1 februarie, sub bagheta dirijorului principal Tiberiu Soare.

Programul Serii:

  1. W.A. Mozart – Concertul nr. 20 în re minor K466
    • Solist: Ivan Shemchuk (Câștigător al Concursului „Carl Filtsch” 2023)
  2. F. Chopin – Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră, op. 11
    • Solistă: Maria Izabela Voropciuc (Câștigătoare a Concursului „Carl Filtsch” 2021)
  3. S. Rahmaninov – Concertul pentru pian și orchestră nr. 2 în do minor
    • Solistă: Rebecca Cojan (Câștigătoare a Concursului „Carl Filtsch” 2022)

Înainte de concert, începând cu orele 18.15, publicul este invitat la „Cafeneaua Muzicală” moderată de dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii Sibiu.

Câștigătorul premiului I la Concursul Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție „Carl Filtsch”, ediția a XXVII-a, la Filarmonica de Stat Sibiu, Ivan Shemchuk va interpreta cea mai cunoscută compoziție pentru pian și orchestră a lui W.A. Mozart: Concertul nr. 20 în re minor K466. În vârstă de 20 de ani, Ivan Shemchuk a urmat studii muzicale în orașul natal, Cernăuți, apoi la Lvov și în cele din urmă la Academia de muzică „F. Nowowiejski” din Bydgoszcz (Polonia), pe care a absolvit-o cu onoruri în 2018. S-a remarcat încă din timpul studiilor, beneficiind de numeroase burse pentru performanțe artistice și academice notabile. De asemenea, este laureat al multor competiții internaționale.

Maria Izabela Voropciuc, marea câștigătoare a Concursului „Carl Filtsch” 2021, oferă publicului sibian Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră, op. 11, de F. Chopin. În vârstă de 21 ani, Maria Izabela Voropciuc studiază la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, la clasa pianistului de excepție prof.univ.dr. Boldizsár Csíky Jr. A participat cu succes la competiții internaționale în România, Italia, Franța, iar ca solistă a concertat alături de Camerata Regală și orchestrele din Sibiu, Cluj-Napoca, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Oradea și Constanța.

Cea de a doua parte a serii este rezervată Concertului pentru pian și orchestră nr. 2 în do minor de S. Rahmaninov, care marchează unul din momentele culminante ale creației compozitorului rus, înscriindu-se printre cele mai îndrăgite lucrări din întreaga literatura muzicală a genului, atât de către pianiștii interpreți, cât și în rândul publicului larg. Concertul va fi interpretat de Rebecca Cojan, câștigătoarea Concursului „Carl Filtsch” 2022. La vârsta de doar 11 ani, Rebecca a debutat alături de orchestra Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, instituție cu care colaborează și în prezent. În 2021, a avut debutul solistic internațional, la Steinway Piano Gallery din Little Rock, SUA. În prezent, este bursieră UNIMIR și UCIMR, continuându-și studiile masterale la clasa prof.univ.dr. Daniel Goiți.

Biletele pentru concertul de joi sunt puse în vânzare la prețul de 60 lei (50% reducere pentru elevi, studenți și pensionari), la casieria Filarmonicii și pe iabilet.ro.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scăpăm de mersul la ghișeu? Platformă online pentru înmatricularea sau radierea mașinilor

Nu peste multă vreme am putea scăpa de deplasările la ghișee pentru înmatricularea sau radierea autoturismelor.Camera Deputaţilor a adoptat,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect