20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

Dan Liviu Popa, bărbatul decedat în accidentul de trotinetă, comemorat de colegi și apropiați

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Un accident stupid s-a încheiat tragic pentru Dan Liviu Popa, un sibian în vârstă de 53 de ani, care nu a reușit să spuraviețuiască loviturii la cap. Medicii au reușit să-l resusciteze într-o primă fază, dar totul s-a dovedit în zadar. Acum, toată lumea îl plânge și spune că a fost un un bun, chiar și după moarte: organele sale vor salva alte vieți.
Sibiul este în doliu, după ce Dan Liviu Popa a murit pe patul de spital, în comă profundă. Intrat în moarte cerebrală, medicii au decis, cu acordul familiei, să doneze organele sale unor pacienți care aveau mare nevoie de ele.
“Această postare este despre și pentru un bun coleg și prieten din copilărie. Este un strigăt de neputință în fața morții. Un om blând și bun, vesel de când îl știu. Postările lui, aici pe Facebook, majoritatea sunt despre a ajuta. Asta a făcut și acum, chiar dacă ne-a părăsit pentru totdeauna: a salvat trei vieți. În urma unui tragic accident petrecut pe o alee din parcul Sub arini din Sibiu, parcul copilăriei noastre, Dan Liviu a pierdut lupta cu viața, dar rinichii, ficatul și corneea au fost prelevate, și astfel, 3 vieți vor fi salvate. Odihnește-te în pace, suflet bun! Ai lăsat în urma ta multă durere. Condoleanțe familiei și respect infinit pentru acordul dat în vederea salvării altor vieți”, scrie o prietenă pe pagina de Facebook a lui Dan.
Și colegi de la Apă-Canal au transmis un mesaj de condoleanțe, în care evocă toate calitățile celui care a plecat prea devreme dintre noi.

“Cu profund regret și durere ne luăm rămas bun de la colegul nostru, subinginer Dan Liviu Popa (53 ani). Extrem de priceput și implicat, Dan și-a dedicat ultimii 29 de ani din viața sa proiectelor companiei Apă Canal Sibiu SA. A excelat și și-a dovedit iscusința în accesarea de fonduri europene necesare dezvoltării orașului nostru. Mereu cu zâmbetul pe buze, a avut capacitatea să transmită tuturor starea de bine și bucuria. Iubitor de oameni, Dan a ales mereu să ajute și să se implice în viața comunității locale.

Gândurile noastre merg spre familia sa îndurerată, căreia îi dorim multă putere.

Drum lin printre îngeri, dragă Dan!

Colectivul APĂ CANAL SIBIU SA”

banner FITS
banner FITS
banner FITS
banner continental

Dan a fost internat pe 19 mai, în Secția ATI a Spitalului Județean, după ce a fost adus cu ambulanța, din Sub Arini. Acolo el făcuse un stop cardio-respirator, în urma unei căzături cu trotineta. Medicii de pe ambulanță au reușit să-l resusciteze și existau speranțe că va putea fi salvat. A fost internat cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral acut, în comă profundă.
Din păcate, patru zile mai târziu medicii s-au dovedit a fi neputincioși în cazul lui. Diagnosticul de moarte cerebrală a fost pus în data de 23 mai, potrivit reprezentanților SCJU Sibiu.
Dan Liviu Popa a reușit să fie același om bun și după moartea lui. Familia și-a dat acordul pentru donarea de organe, după discuțiile cu dr. Tiberiu Toabeş, coordonatorul local de transplant. Acesta a luat legătura cu centrele de transplant şi echipele de recoltare. Medicul  șef al secției Anestezie Terapie Intensivă din cadrul SCJU Sibiu, Dr. Mihai Sava, în calitate de „key donation person”, a identificat potențialii donatori și s-a ocupat de menținerea organelor în condiții optime în vederea prelevării.
A fost prezentă pentru prelevare inclusiv o echipă de medici din București, de la Institutul Clinic Fundeni, coordonată de Dr. Genady Vatachki, care a prelevat ficatul și o echipă de medici din Cluj Napoca, de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, coordonată de Dr. Pop Dan-Alin, medic primar urolog, care a prelevat rinichii. De asemenea, a mai fost prelevată și corneea, procedură efectuată de către Dr. Dorina Elena – Popa, medic coordonator Compartimentul Clinic Oftalmologie al SCJU Sibiu. Echipele de medici au sosit luni, în jurul orei 22.00. După pregătirea procesului, procedurile de prelevare s-au desfășurat etapizat, între orele 00.00 și 04.00. După prelevare, echipele de medici au plecat de urgență către centrele de transplant de care aparțin.
La proceduri, din partea SCJU Sibiu au participat Dr. Mihai Sava, medic șef Secția Clinică ATI, Dr. Alina Bereanu, medic primar ATI și Dr. Tiberiu Toabeş, medic primar ATI.
În acest fel, o părticică din cel care a fost Dan Liviu Popa va continua să trăiască în trupul unor oameni norocoși, care vor putea fi salvați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect