13.2 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Decizie definitivă în cazul unei angajate de la Fiscul sibian: trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Cele mai citite

Angajata Fiscului sibian care a pretins diferite sume de bani de la contribuabili a rămas cu condamnarea de 3 ani cu suspendare.

Curtea de Apel Alba-Iulia – Secția Penală a respins, în cursul lunii decembrie 2023, apelul formulat de o inculpată, la data faptelor inspector superior în cadrul Biroului Registru Contribuabili, Declarații Fiscale Persoane Fizice al Administrației Județene a Finanțelor Publice Sibiu, împotriva sentinței Tribunalului Sibiu – Secția Penală, rămânând astfel definitivă condamnarea la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (4 acte materiale).

De asemenea, instanța a dispus și măsura de siguranță a confiscării speciale a sumei de 1.350 de lei reprezentând contravaloarea foloaselor necuvenite pretinse cu titlu de mită, precum și interzicerea exercitării unor drepturi.

„Reamintim că, în perioada mai-iunie 2022, funcționarul public în cauză a pretins și primit sume de bani cuprinse între 100 de lei și 720 de lei, condiţionând în prealabil îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu privind punerea la dispoziția contribuabililor a formularelor ce se impuneau a fi completate de aceștia, dar și acordarea de îndrumări în scopul completării declarațiilor de venituri şi înregistrarea acestor declarații, activităţi pentru îndeplinirea cărora nu sunt stabilite taxe suplimentare.

În cauză, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu au fost sesizaţi de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de corupție.

Cercetările au fost efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi I.G.P.R. – Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu”, se arată într-un comunicat al Serviciului Județean Anticorupție Sibiu.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Bogdan Armenciu, șahistul care antrenează mințile celor mici

Chiar și în era tehnologiei și a diverselor forme de divertisment, șahul rămâne unul dintre cele mai vechi și...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect