25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

Emmanuel Macron a înnoptat la Constanța precum românii, în tinerețe: la cort, cu un pahar de vin. El a mâncat sărmăluțe și papanași, împreună cu soldații francezi

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a refuzat cazarea la hotel și a ales să rămână peste noapte într-un cort militar din Baza Mihail Kogălniceanu.

Macron a ajuns marți seara în România și a luat cina cu soldații francezi la baza Mihail Kogălniceanu. El a decis să rămână peste noapte într-un cort militar, refuzând hotelul, precizează publicația franceză Le Figaro, care citează administrația prezidențială de la Paris.

Miercuri dimineața, înainte de începerea oficială a programului pentru vizita în România, liderul francez a făcut jogging, apoi a luat micul dejun cu militarii. Tot în această dimineață, Macron s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, cei doi discutând despre situația Ucrainei și despre aderarea României la Spațiul Schengen.

Însoțit de ministrul de externe Catherine Colonna, Macron a plecat apoi spre Republica Moldova, unde a fost deja primit de președinta Maia Sandu.

„Pentru Franța, România nu este o țară ca oricare alta. Alianța dintre țările noastre se bazează pe o prietenie de două secole. Am menționat acest lucru împreună de mai multe ori. În fața unor crize grave care i-au amenințat securitatea, România a putut conta pe fraternitatea Franței. Sunt mândru să continui astăzi această tradiție istorică.

Pentru a merge și mai departe, dorim să continuăm să avansăm în plan bilateral, lucrăm, la cererea autorităților române, la un plan ambițios de sprijinire a Forțelor Navale Române. Miniștrii de resort au putut să discute și să stabilească un document cadru, iar din punct de vedere politic și militar dorim să consolidăm acest document cadru și această cooperare”, a declarat președintele francez, la Constanța.

Corespondentul cotidianului Le Monde scrisese încă de ieri seară despre programul neobișnuit al președintelui: „Urmează o cină târzie alături de trupe, cu un meniu local tipic: sarmale cu mămăligă și papanași, precedat de așa-numitul ritual «de la poussière», tipic trupelor marinei franceze, care constă în ”clătirea” unui pahar cu un strop de vin, care se dă pe gât după rostirea unor comenzi și schițarea unor gesturi conviviale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anunț APM pentru K&K Investment

SC K&K INVESTMENT SRL, titular al proiectului “Ansamblu comercial si spatii pentru servicii, construire cladiri comerciale si pentru servicii...
spot_img

Știri pe același subiect