9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Expoziții, proiecții și spectacole la Noaptea Muzeelor 2023

Cele mai citite

Anul acesta, în premieră, muzee din Republica Moldova s-au alăturat proiectului, pentru o ediție comună cu România a Nopții Muzeelor.

Cea de-a 19-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, 13 mai, și va aduce publicului expoziții, intervenții culturale și experimente artistice, proiecții, prezentări, spectacole, ateliere, animații stradale și interioare, concerte sau tururi interactive.

Ca în fiecare an, muzeele, dar și spațiile expoziționale alternative, se vor întrece pentru a propune programe surprinzătoare pentru toate vârstele.

Pe 13 mai, până după miezul nopții, vizitatorii sunt invitați să-și pregătească încălțămintea cea mai comodă și să exploreze colecțiile fascinante ale muzeelor sau să se bucure de intervențiile artistice și de reprezentațiile propuse de spațiile culturale partenere.

Sute de evenimente speciale în spații muzeale

Vor fi organizate sute de evenimente speciale în spații muzeale, în observatoare astronomice, în spații de catedrale, biserici și sinagogi, în teatre, atenee, mausolee, în primării, în castele, palate și cetăți, turnuri și bastioane, în biblioteci, în studiouri de creație, centre culturale, în școli și universități, în decupaje urbane creative, în spații de știință și experimentare, în spații ale memoriei istorice, în pavilioane și galerii de artă, în case de licitații și târguri de artă, în case pentru îngrijirea bătrânilor sau în mori de hârtie.

„Ne pregătim pentru o ediție plină de evenimente, de mișcare și de noutăți, atât din punct de vedere al conținutului, cât și geografic. Avem deja 200 de evenimente înscrise în program, dintre care multe premiere, care acoperă 28 județe din România și Bucureștiul, precum și două raioane din Republica Moldova și Chișinăul. Din țară, 130 de muzee și case memoriale, dar și 21 de alte organizații din 65 de localități s-au înscris oficial până acum.

Toate se vor regăsi pe platforma comună Republica Moldova – România noapteamuzeelor.org, care va fi actualizată în curând”, a declarat Dragoș Neamu, Coordonator Departament Relații Internaționale și Proiecte Culturale at Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect