Sub motto-ul „Împreună facem fapte bune”, Asociația “Primește și Dăruiește” în colaborare cu Centrul Bisericesc „Sfântul Nectarie” Mediaș și cu ajutorul semenilor, a organizat cea de-a șaptea ediție a campaniei umanitare “Îmbrățișează-i pe cei nevoiași”, care este un gest firesc de solidaritate față de persoanele aflate în dificultate.
Campania s-a adresat persoanelor nevoiașe care provin din familii cu o situaţie materială precară din municipiul Mediaș, satul aparținător Ighișul Nou, orașul Copșa Mică, precum și din localitățile Târnava, Dârlos și Ațel, copii şi adulţi deopotrivă.
„Împreună facem fapte bune. Cu acest motto am continuat pentru al șaptelea an consecutiv să-i îmbrățișăm pe cei nevoiași. Pentru unele persoane, Moș Crăciun nu a venit niciodată. Pentru altele a venit din când în când.
Sunt persoane față de care soarta nu a fost atât de generoasă precum a fost pentru mulți dintre noi. Suflete uitate de cele mai multe ori chiar de către cei dragi, din familie, care ar fi trebuit să-i protejeze.
Nu știm de ce nu o fac, nu judecăm pe nimeni, există cineva acolo sus care o va face la momentul potrivit. Vă arătăm în fotografii o parte dintre persoanele la care am reușit să ajungem.
Din păcate nu oriunde poți face o fotografie, pentru a vedea condițiile reale în care aceștia își duc traiul de zi cu zi.
Cu fiecare an care trece, pierdem mulți vârstnici. Alții spre exemplu pe care i-am văzut în aceste zile, probabil că la anul nu îi vom mai vedea.
Este trist, este frustrant, în anumite momente când oricât îți dorești să faci mai mult, nu poți. Dacă timpul nu ar fi limitat, dacă nu ar trebui sa mergem la serviciu, să ne ocupăm de familie și de cele necesare în viața de zi cu zi, probabil că am face un pic mai mult.
Dar din păcate, suntem și noi doar niște muritori de rând și încercăm să facem din puțin mai mult. Fiecare prag al fiecărei case în care am trecut are o poveste, de cele mai multe ori tristă, din cauza neajunsurilor financiare.
Vârstnici cu pensii mici, bani puțini pentru medicamente, controale medicale, etc. Oameni imobilizați la par, în scaun cu rotile sau pur și simplu abandonați.
Oricât de obosit ești de la atâtea drumuri, când îl vezi pe om că a zâmbit măcar pentru o clipă, sau că o lacrimă îi curge involuntar pe obraz, atunci ești conștient că faci ceea ce trebuie.
Și da, de la an la an este tot mai greu, cu resurse tot mai puține, cu sprijin tot mai puțin, dar… încercăm să ducem această poveste mai departe. Dumnezeu va găsi mereu o cale să ne ajute, să putem în continuare ajuta”, spune Daniel Dăbăcan, președintele Asociației Primește și Dăruiește Mediaș.