14.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

FOTO: Un tren fabulos care face ocolul Pământului în 80 de zile va opri și la Sibiu

Cele mai citite

O agenție de turism a planificat un ocol al Pământului cu trenul, iar călătorii vor ajunge și în municipiul Sibiu.

Agenția de turism Railbookers a pus la punct un plan pentru a face turul Planetei în 80 de zile. Acest voiaj feroviar va fi întrerupt și de călătorii cu avionul, iar prețul pornește de la 103.000 euro de persoană. În acest preț nu sunt însă incluse unele mese și biletele de avion.

Data la care va începe această experiență feroviară este stabilită pentru 28 august 2024, iar locul de plecare este Vancouver, Canada.

Pasagerii cu posibilități financiare au programate șapte itinerarii feroviare și escale în peste 20 de orașe emblematice din Canada, Marea Britanie, Franța, Italia, Ungaria, România, Turcia, India, Africa de Sud și Malaezia.

Turiștii vor călători la bordul unor trenuri cu nume sonore în domeniu, cum ar fi Rocky Mountaineer, Belrond Royal Scotsman, Orient Express sau Maharajahs’ Express, scrie clubferoviar.ro.

În Europa, clienții acestui tur vor parcurge Scoția în șapte zile, trecând inclusiv pe faimosul viaduct Glenfinnan, făcut celebru de Harry Potter, vor ajunge la Londra, la Paris, la Veneția, în Bulgaria, România și Turcia.

Voiajul se va termina la Singapore, la bordul trenului Eastern & Oriental Express, a cărui circulație a fost reluată recent, după patru ani de întrerupere.

Intrarea în România se va face pe la punctul de frontieră Ruse-Giurgiu. Prima oprire pe teritoriul României este programată să aibă loc pe 23 septembrie la Sinaia, urmată de Brașov.

După ce vor vizita și Sighișoara pe 24 septembrie, următoare oprire pe traseul din România va fi la Sibiu.

”Veți putea explora acest oraș vechi fascinant, o rămășiță a așezărilor săsești din secolul al XII-lea și să admirați arhitectura sa germanică.

Orașul păstrează încă ziduri și turnuri medievale, precum Turnul Sfatului din secolul al XIII-lea, care leagă piețele principale.

În această seară, luați-vă rămas bun de la România în timp ce călătoriți peste Marea Câmpie Ungară”, se arată pe site-ul agenției de turism.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scăpăm de mersul la ghișeu? Platformă online pentru înmatricularea sau radierea mașinilor

Nu peste multă vreme am putea scăpa de deplasările la ghișee pentru înmatricularea sau radierea autoturismelor.Camera Deputaţilor a adoptat,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect