13.1 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

FOTO: Vârstnici și copii cu dizabilități, bătaia de joc a unui azil. „Zăceau culcate pe saltele murdare de fecale, urină și sânge, cu muște pe ele”

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Un nou „azil al groazei” a fost descoperit, joi, în județul Mureș, în localitatea Bărdești, cu vârstnici și copii cazați la subsolul unei clădiri.

Este vorba despre Căsuţa Lu’ Min, un azil din județul Mureș, care a fost controlat acum câteva săptămâni, dar nimeni nu a bănuit sau aflat ce se află la subsolul clădirii.

Publicitate

Persoane erau cazate în subsolul azilului din Mureş, Căsuţa Lu’ Min, printre grămezi de moloz, pe saltele pline de fecale, urină şi sânge, anunță Centrul de Resurse Juridice.

Publicitate

Cei mai mulţi nu puteau vorbi şi nu se puteau mişca, fiind plini de muşte, murdărie şi malnutriţi. Două persoane, în stare gravă, au fost descoperite ascuse într-o încăpere încuiată de trei metri pătraţi, fără lumină naturală, stând într-un pat.

În total erau 30 de persoane în centru, 13 fiind transportate la spital. Autorităţile au întocmit documente care vor fi predate DIICOT.

”Echipa a constatat că, pe lângă cei 23 de beneficiari ai centrului cazaţi în camere, în subsolul clădirii erau ascunse în spatele unei perdele de plastic, printre grămezi de moloz, materiale de construcţie, saci de haine, echipamente medicale vechi, 4 persoane cu dizabilităţi grave care zăceau culcate pe saltele murdare de fecale, urină şi sânge, cu muşte pe ele, care nu se puteau apăra şi nu puteau cere ajutor (nonverbale şi incapabile a se deplasa).

Una dintre persoane era în stare avansată de malnutriţie (piele şi os), cu leziuni la nivelul şoldului, acoperită de muşte, mirosind puternic a fecale”, a transmis, joi seară, Centrul pentru Resurse Juridice, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții Centrului pentru Resurse Juridice au precizat că o altă persoană din subsol era acoperită de fecale şi sânge la nivelul feţei şi a mâinilor.

”Celelalte 2 persoane nu se puteau mişca şi nu puteau să comunice, fiind deosebit de speriate când am încercat să ne apropiem de ele.

La orele 13:30, imediat după ce am văzut persoanele din subsol, am cerut de urgenţă ajutor la 112.

Până la sosirea echipajelor de poliţie şi salvare, am mai identificat o persoană care locuia în subsol, dar care se putea deplasa şi ieşise din acel spaţiu, la parterul imobilului”, se mai arată în comunicat.

Potrivit autorităților, a fost sesizată unitatea de Parchet competentă şi au fost anunţaţi reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, pentru luarea măsurilor legale din competenţă.

SURSĂ FOTO: Centrul de Resurse Juridice

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect