13.2 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

FOTO: Zeci de percheziții în Sibiu la traficanții de droguri. 11 persoane au fost reținute

Cele mai citite

Polițiști Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în perioada iunie 2023 – martie 2024, în mod repetat, aceștia ar fi deținut, manipulat și comercializat, către consumatori din județul Sibiu, diverse cantități de substanță cristalină 2-CMC, 3-CMC și 4-CMC (droguri de mare risc) și 2MMC (substanță psihoactivă), cu sume între 100 și 200 de lei pentru o doză.

„La data de 28 martie au fost puse în aplicare 27 de mandate de percheziție, în județele Sibiu și Hunedoara, inclusiv într-o unitate de penitenciar, fiind descoperite și ridicate pliculețe pregătite pentru vânzare conținând substanță cristalizată, diverse comprimate, peste 500 de plicuri de tip ziplock (noi), telefoane mobile și cartele SIM, sume de bani în lei și euro, cântare digitale, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

La data 28 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au dispus reținerea a 13 persoane cercetate, pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunere de arestare preventivă a 11 dintre persoane, pentru 30 de zile.

Față de alți doi, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu au dispus măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a declarat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Pieton în stare critică după ce a fost lovit de un microbuz

Un bărbat a fost transportat în stare extrem de gravă la spital, sâmbătă dimineața, după ce a fost lovit...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect