17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

Fraţii Fleşeriu, în topul boxului românesc. Daniel Fleşeriu, finalist în Cupa României

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Băieţii familiei Fleşeriu din Sibiu continuă să se remarce în competiţiile juvenile naţionale de box.

Pas cu pas, cărămidă cu cărămidă, Andrei Alexandru Fleşeriu şi Daniel Adrian Fleşeriu obţin rezultate foarte bune, care le dau speranţa că într-o zi vor ajunge să domine boxul românesc, aşa cum au făcut-o în trecut şi fraţii sibieni Negrea, în urmă cu mai multe decenii. Totodată, ar putea călca pe urmele fraţilor Simion, ceea ce ar însemna participări la Olimpiadă şi chiar cucerirea unei medalii în deceniul următor. Cei doi fraţi sibieni sunt antrenaţi de antrenorul emerit Emil Bihorean, care şi-a dedicat 35 de ani din viaţă pentru boxul sibian, cândva unul dintre cei mai buni boxeri ai României, la începutul anilor 80. Practic, şi-a dedicat întreaga activitate secţiei de box a clubului CSM Sibiu. Deşi are 65 de ani, nu se gândeşte să se oprească şi spune că „boxul e viaţa mea şi este o mare satisfacţie să descopăr şi să antrenez tinerii boxeri sibieni”.

Daniel Fleşeriu, finalist în Cupa României la tineret

banner

Cel mai mare dintre fraţii Fleşeriu, Daniel Adrian, a pierdut finala Cupei României, la tineret, la categoria 54 kg, întrecere pugilistică ce a avut loc în perioada 6 -11 martie 2023, la Brăila. A fost un rezultat foarte bun în condiţiile în care a fost primul mare concurs al anului din calendarul Federaţiei Române de Box. A avut un parcurs excelent până în finală, obţinând 3 victorii foarte clare (toţi cei 5 arbitrii dându-l câştigător în fiecare partidă), însă a fost învins, în ultimul act, de ieşeanul Cornel Botezatu, rivalul lui Daniel la această categorie. Trei arbitri din 5 l-au dat câştigător în final pe Cornel Botezatu. „În meciurile din turneu, până la finală, a boxat excelent, neavând practic adversar. Dovadă stau scorurile de 5-0. Din păcate, am început finala mai greu, atât tactic, cât şi fizic, iar experienţa de un an în plus a sportivului din Iaşi şi-a spus cuvântul. Am revenit destul de bine în ultima repriză, cea de-a treia, însă nu am mai putut recupera avantajul luat de adversar în primele două reprize. Totuşi, am avut de învăţat din această finală şi sperăm ca la campionatele naţionale să ne luăm revanşa”, ne-a declarat Emil Bihorean, antrenorul sportivului sibian.

Parcursul lui Daniel Adrian Fleşeriu la Cupa României 2023 de la Brăila:

  • 7 martie, Fleşeriu – Ionuţ Toma (CS Creţu Bucureşti) 5-0
  • 9 martie, Fleşeriu – Nicolae Grosu (CSM Târgovişte) 5-0
  • 10 martie, Fleşeriu – Norbi Bakos  (Universitatea Cluj) 5-0
  • 11 martie, Finala: Cornel Botezatu (Unirea Iaşi) – Fleşeriu 3-2    

Trebuie spus că sportivul ieşean va trece la seniori în 2024, în timp ce sibianul Daniel Fleşeriu, fiind cu un an mai mic, va continua la tineret.

Ţinta este Campionatul Naţional de tineret

Odată încheiată Cupa României, Daniel Fleşeriu şi antrenorul Emil Bihorean au revenit în sala de box de la Bazinul Olimpia pentru a pregăti noile competiţii. Este un an încărcat cu competiţii importante, între care Campionatul Naţional de Box şi Centura Păltiniş, ce va avea loc în luna iunie, la Sibiu. În paralel, Daniel Adrian Fleşeriu trebuie  să se concrentre şi pe învăţătură, în condiţiile în care este elev în clasa a IX-a C la Liceul Tehnologic Avram Iancu din Sibiu. „Fac box de 6 ani şi vreau să devin un boxer complet, atât ca pregătire fizică, cât şi ca tehnică. Trebuie să-mi îmbunătăşesc toate loviturile, mai ales că forţa este unul dintre avantajele mele. Rezultatul din Cupa României este unul foarte bun, însă chiar am vrut să câştig finala, pentru a demonstra că sunt cel mai bun”, ne-a mărturisit Daniel Adrian Fleşeriu, care consideră că şcoala are un rol foarte important în viaţa sa. La rândul său, antrenorul emerit Emil Bihorean afirmă că „lucrăm foarte mult pe forţă şi pregătire fizică, pentru că trebuie să punem masă musculară. Este foarte important la această vârstă. Totodată, sunt lucruri care trebuie îmbunătăţite şi în ceea ce priveşte tehnica şi mişcarea în ring. Este un băiat conştiincios, care acordă timp şi învăţăturii. Pe această cale, vreau să mulţumesc conducerii liceului şi cadrelor didactice pentru sprijinul oferit. De asemenea, clubul CSM şi partenerii noştri ne sunt aproape, astfel încât să ducem mai departe tradiţia boxului sibian”.

Trebuie spus că fratele mai mic al lui Daniel Adrian, Andrei Alexandru Fleşeriu, este medaliat cu bronz la campionatele europene de box, categoria cadeţi, desfăşurate în perioada 10-21 august 2022, în Turcia.  

Palmares Daniel Adrian Fleşeriu: 73 meciuri – 64 victorii 

Competiţii câştigate: Cupa Municipiului Tg. Mureş 2019; Centura Transilvaniei – Cluj Napoca, Centura Păltiniş – Sibiu şi Memorialul Ghiurca Petru – Tg. Mureş în 2021; Cupa oraşului Mioveni, Memorialul Szekely Dionisie şi Barna Florian – Arad, Cupa Gelu Voievod – Gilău şi Centura Păltiniş – Sibiu în 2022

Alte rezultate: locul 2 Memorialul Ghiurca Petru – Tg. Mureş în 2021, locul 3 Centura Transilvaniei – Cluj Napoca în 2022

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect