7.5 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Sibienii cu suflet mare ajută copiii cu probleme cardiace. Au pus mână de la mână, într-o gală de binefacere inedită

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Copiii cu malformaţii cardiace congenitale, sprijiniți de Fundația polisano, au o șansă în plus la o viață normală. În urma unei gale de binefacere, care a inclus o licitație caritabilă, mai mulți oameni de afaceri, antreprenori sibieni și oameni respectați în societatea sibiană, au donat peste 10.000 de euro pentru a-i ajuta pe copii.

Mai mult, unii dintre cei prezenți au donat sume de bani în contul fundației și în afara licitației, marcați de problemele micuților. Aceștia au participat la o licitație specială, în urma căreia au achiziționat tablouri, lucruri, pachete turistice și servicii de coach-ing și de afaceri.

Sibienii au rămas impresionați de situația acestor copiii care au viața în pericol și au licitat mult peste prețul de pornire al obiectelor și serviciilor. Licitația s-a defășurat într-o profundă stare de emoție, amfitrionul acesteia fiind actorul Florin Coșuleț, care a întreținut o atmosferă plăcută, presărată cu momente de umor, clipe de seriozitate, dar și de conștientitare a problemelor prin care trec acești copii și familiile lor.

Pentru o seară, toți cei prezenți au uitat de grijile și problemele de zi cu zi și au ajutat, pe măsura posibilităților, copiii aflați în dificultate. Darul de a face bine și de a te implica, a devenit un sentiment care i-a unit pe toți cei prezenți. Gala de binefacere a fost un moment inedit și una dintre puținele astfel de acțiuni care au loc în Sibiu.

Evenimentul a fost posibil ca urmare a implicării KW Sibiu Keller Williams. De curând, compania a aniversat un an de existență în Sibiu, astfel că a vrut să marcheze acest eveniment într-un mod inedit și elegant, dar cu o implicare socială concretă în viața comunității sibiene. În acest sens, conducerea companie a organizat gala de binefacere de vineri seara, la Odissea Events Hall Sibiu, și în urma căreia acești copii vor beneficia de tratamente medicale adecvate. Toate veniturile strânse au fost direcționate către Fundația Polisano, a cărui proiect vizează acești copii aflați în dificultate.

Spiritul civic și compasiunea, la mare preț

Seara de gală a adunat patroni, avocați, notari, medici, întreprinzători și antreprenori sibieni, reprezentanți ai unor societăți comerciale sibiene importante, în fapt reprezentanți ai mediului privat de afaceri din Sibiu, dar și membrii ai societății civile sibiene, în speță conducătorii unor ONG-uri și asociații locale.

Punctul culminant al evenimentului a fost licitația unor obiecte și pachete de servicii. În acest context, organizatorii acestei galei au licitat tablouri, mobilier special, un pachet turistic în Grecia, training-uri de coach life și de afaceri și alte obiecte. Timp de mai bine de oră cei prezenți au licitat diferite sume de bani, înțelegând necazurile prin care trec familiile acestor copii. Mai mult, unii dintre participanți chiar au povestit momentele grele din viață prin care au trecut și cum au fost ajutați de cei apropiați și de medici.

Per total, în urma licitației caritabile, s-au strâns peste 10.000 de euro, bani care vor ajunge în conturile Fundației Polisano. Amfitrionul licitației a fost actorul sibian Florin Coșuleț, actor al Teatrului Național Radu Stanca, care prin atmosfera creată a reușit să ajungă la inimile celor care au venit la dineul caritabil. Mai cu o glumă, mai cu un cuvânt onorant către medici și cei care fac posibile asfel de evenimente, când o poveste cu o pildă de viață sau din viața personală, Florin Coșuleț i-a făcut pe cei prezenți să conștientizeze cât de importantă este implicarea în comunitate și bucuria de a fi aproape de cei aflați în suferință.

Seara a fost completată cu momente de muzică clasică, iar artistul Romulus Cipariu a susținut un minirecital.

Mărturisire de medic: „Vreau să avem generații de adulți sănătoși”

„Când m-am specializat în cardiologie pediatrică, m-am gândit la copiii pe care îi pierdeam în urmă cu 20 de ani, din motive pe care nu le știam. În țară, sunt puține centre de chirurgie cardiovasculară pediatrică pentru acești copii, dar am găsit sprijin la medicii veniți din străinătate care ne ajută. Când a apărut Cătălina (n,red. Cătălina Costache), mi s-a deschis o cale. Mă ocup de copiii care vin din 5 sau 6 județe și apelează la sufletul meu de pediatru. Țin foarte mult la copii, vreau să avem generații de adulți sănătoși. Vă mulțumesc frumos că ne ajutați”, a spus dr. Viorela Cotârlă, partener al Fundației Polisano. La rândul său, Cătălina Costache, directorul executiv al Fundației Polisano, a mulțumit celor prezenti pentru implicare și sprijinul acordat, prezentând, totodată, proiectele și acțiunile fundației.

KW Sibiu, exemplu de implicare civică

Keller Williams, companie imobiliară cu o experiență de peste 40 de ani pe piața mondială, acționează ca un formator-consultant, concentrându-și toate activitățile pe servicii, productivitate și profitabilitate. În era relațiilor digitale, Keller Williams Sibiu alege relațiile umane pentru a-și servi mai bine clienții și a-i sprijini pe tot parcursul procesului lor de cumpărare sau vânzare imobiliară, bazându-se pe valori precum: integritate, empatie, etică și angajament. Mai mult decât un simplu statut, comunitatea Keller Williams este o stare de spirit care răspunde unei provocari cheie: restabilirea încrederii în relația client-agent, o singularitate din care Keller Williams dorește să facă un adevărat vârf de lance, pentru ca în Keller Williams nu este vorba doar despre imobiliare: este despre oameni, despre puterea exemplului, despre ce putem înfăptui, atât pentru noi, cât și pentru cei din jurul nostru.

Misiunea KW este de a construi cariere ce merită avute, afaceri ce merită deținute, vieți ce merită trăite, experiențe ce merită împărtășite și moșteniri ce merită lăsate. Viziunea KW este de a fi compania imobiliară preferată de agenți și clienții acestora. Valorile KW sunt Dumnezeu, familia și mai apoi afacerile. Keller Williams este implicat foarte activ în acțiuni cu scop caritabil, iar evenimentul aniversar un an de KW Sibiu a fost dedicat strângerii de fonduri pentru Fundația Polisano. „Ne dorim să venim în sprijinul comunității, acolo unde este nevoie de implicare financiară sau materială, pentru că primim Bine și oferim Bine, înapoi comunității”, transmit reprezentanții KW Sibiu.

Fundația Polisano, șansa copiilor cu probleme cardiace

Din 2015, Fundaţia Polisano a sprijinit peste 500 copii cu malformaţii cardiace congenitale să beneficieze de intervenţii chirurgicale care le-au salvat viaţa. Majoritatea operaţiilor au fost realizate cu ajutorul unor echipe medicale înalt calificate, benevole, din Anglia, Germania şi Suedia. Realizările fundației din 2015 până în prezent sunt 500 de copii cu malformații congenitale operați, 25 misiuni internaționale în ultimii 8 ani și 50 cadre medicale specializate participante.

„Ne implicăm în sănătatea comunităţii noastre prin proiecte de tratament, prevenţie şi informare, educaţie pentru sănătate, dar şi dotarea spitalelor din România. Un loc important în preocupările noastre îl au copiii cu malformaţii cardiace, pe care îi ajutăm la diagnostic şi tratament cu sprijinul unor echipe medicale internationale partenere. Prin acest proiect, echipe din Anglia, Suedia şi Germania vin în România de câteva ori pe an pentru a trata copii cu boli cardiace grave din toată ţara. De la începutul activităţii noastre, am ajutat între 30 și 40 de copii pe an, să primească intervenţia cardiacă salvatoare, cu o rată de succes de 100%. În completarea programului nostru Inimi Sănătoase pentru Copii, proiectele noastre comunitare contribuie la sănătatea grupurilor şi comunităţilor mai mari”, susțin responsabilii fundației.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Iarna a revenit în județul Sibiu

Iarna a revenit în județul Sibiu, în stațiunea Păltiniș, unde a nins vineri după amiaza.În staţiunea Păltiniș ninge, s-a...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect