19.1 C
Sibiu
luni, mai 29, 2023

Hoții de fier vechi au blocat circulația în Gara din Mediaș

Cele mai citite

Gara din Mediaș a fost blocată de hoții de fier vechi în această dimineață. Persoane necunoscute au furat pe parcursul nopții aproximativ 200 de metri de cablu. Au fost afectate 30 de trenuri, din care 23 de călători și 7 de marfă. Acestea au circulat cu dificultate și restricție de viteză, totalizând întârzieri de peste 200 de minute.

banner

“S-au apucat de furat azi-noapte de la semalul de intrare pe o distanță de aproximativ 200 de metri, pe un tronson de cablu format din beton cu capace betonate. Au furat cablurile pentru dependință și pentru electomecanismele de macaz. S-au apucat de săpat în pământ și au scos cablurile afară. Aproximativ 200 de metri de cablu au fost furați, din care au fost recuperați aproape 150 de metri găsiți la fața locului, bobinat pentru transportat’, susține Traian Fleșer, șef responsabil cu siguranța circulației pe calea ferată Mediaș.

Traian Fleșer a mai explicat că sunt foarte multe persoane rău famate care devastează atât fabricile cât și zona căi ferate.

“De când s-a predat amplasamentul pentru reabilitare culoarului paneuopean IV secțiunea Ațel-Micăsasa, la Mediaș în capătul Y zona Fabrica de Șuruburi respectiv Fabrica Geromed, sunt foarte multe persoane rău famate care devastează atât fabricile cât și zona căi ferate. Acest incident a dus la anularea posibilității de a se face circulația la sectorul de bloc, adică mai multe trenuri în aceeași direcție. S-a trecut la circulație pe bază de cale liberă, ceea ce înseamnă că doar la ajungerea trenului din stația Mediaș în stația Copșa, poate să expedieze un alt tren după confirmare telefonică”,a conchis Traian Fleșer, șef responsabil cu siguranța circulației pe calea ferată Mediaș.

În acest moment o echipă specializată se află la locul evenimentului, pentru înlocuirea cablurilor furate. Circulația feroviară se preconizează a intra la normal în jurul orei 14:00.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Maratonul Internațional Sibiu a scos la iveală Ce ne leagă!?

Ce ne leagă!?, sloganul sub care s-a desfășurat anul acesta Maratonul Internațional Sibiu (MIS), este extrem de potrivit pentru...
spot_img

Știri pe același subiect