6.2 C
Sibiu
marți, februarie 20, 2024

Important pentru persoanele care vând mașini: De la 1 decembrie va fi eliberat Certificatul RAR Auto Pass

Cele mai citite

Registrul Auto Român va elibera, de la 1 decembrie 2024, un certificat cu istoricul mașinii, denumit RAR Auto Pass.

Acesta este necesar persoanelor care vând un autovehicul, astfel încât acesta să poată fi oferit cumpărătorului în momentul tranzacţiei.

Certificatul va conține informații esențiale despre istoricul kilometrajului, dar și despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranță ale autovehiculului.

Certificatul RAR Auto Pass va costa în jur de 50 de lei, iar pentru a obţine documentul nu este nevoie ca vehiculul să fie prezentat la RAR.

La sfârşitul lunii mai 2024 aplicaţia RAR Auto Pass va fi gata din punct de vedere al platformei digitale (conform termenului legal) şi va fi distribuită către toate entităţile care vor completa în aceasta, datele necesare eliberării certificatului RAR Auto Pass (serviceuri, staţii ITP, ateliere pentru inspecţii tahografe şi/sau limitatoare de viteză, producătorii de vehicule rutiere).

Reprezentanţii Registrului Auto Român susţin că este nevoie de minimum 6 luni pentru a fi colectate suficiente date astfel încât imaginea de ansamblu asupra unui vehicul să fie cât mai relevantă.

Începând cu 1 decembrie 2024, RAR va elibera, conform legii, persoanelor care vând un autovehicul, certificatul RAR Auto Pass, astfel încât acesta să poată fi oferit cumpărătorului în momentul tranzacţiei.

În certificat se vor regăsi date complexe despre istoricul mașinii respective, începând cu valoarea odometrului (kilometrajul) până la numărul de identificare al autovehiculului, data și natura evenimentelor rutiere în care a fost implicat, detalii despre avariile grave la sistemele de frânare și direcție, precum si tipul intervenției pe vehicul (întreținere, reparație, actualizare de soft).

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Investiții importante la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”

Clădirea Colegiului Național Pedagogic "Andrei Șaguna" va fi modernizată și mai eficientă energetic în urma derulării unui proiect de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect