9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

În Sibiu vor avea loc activități cu specific german. Vara culturală transilvană 2022 va începe sâmbătă

Cele mai citite

Vara culturală transilvană 2022 va începe sâmbătă, 23 iulie și timp de trei săptămâni vor avea loc zeci de manifestări culturale cu specific german în diferite orașe transilvănene, la Sibiu, Cisnădie, Brașov, Mediaș, Sighișoara, Bistrița, Reghin, dar și în multe sate cu tradiții săsești din Transilvania.

Evenimentul Vara culturală transilvană 2022 va ține trei săptămâni și începând din 23 iulie, participanții vor putea participa la concerte, prezentări, expoziții, diferite ateliere, drumeții în Munții Carpați și multe altele.

Programul își propune să confere vizibilitate și să încurajeze activități culturale în Transilvania, atât în vederea continuității unor tradiții germane, cât și pentru a îndemna persoane de toate vârstele la implicare.

De asemenea, multe activități se adresează îndeosebi tinerilor, încurajând inițiativele acestora. Întreg programul se va desfășura cu precădere în limba germană, menționează comunicatul.

Evenimentul este organizat de Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania, Biserica Evanghelică C.A. din România, Asociația Comunităților Săsești din Germania, Asociația Sașilor din Germania, Asociația Sașilor din Austria, Asociația Tineretului German din Transilvania, Tineretul Săsesc din Germania și Fundația Saxonia.

Cei interesați pot afla mai multe detalii la următorul link:  https://www.kultursommer.ro

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect