7.7 C
Sibiu
duminică, aprilie 21, 2024

ÎPS Teodosie despre proaspetele mame: Nu au voie să intre în biserică și să se atingă de cele sfinte. Fumătorii nu se pot împărtăși

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat că oamenii care fumează nu se pot împărtăși.

Potrivit ÎPS Teodosie, este o atenționare pentru enoriașii creștin – ortodocși, care consideră că e suficient să țină post, adică să se abțină de la mâncare.

„Este o iresponsabilitate. Feriţi-vă de aşa ceva. Mă mir, nu ştiu de unde este. Sper că nu e de la mine că l-aş opri de la slujbă.

Şi eu am pe unii cărora le spun şi pe unii îi mai şi sun: ai ţinut canonul? Pe fumători, în special. Te-ai lăsat de fumat?

Şi anumite păcate, trebuie preotul să fie pedagog, să fie atent, să îl atenţioneze pe fiul duhovnicesc, să nu se mai amăgească şi să nu se mai întoarcă la păcat”, a spus ÎPS Teodosie.

Teodosie a venit cu precizări și pentru proaspetele mame, despre care spune că nu pot atinge diverse icoane sau obiecte din biserică.

„Nu are voie să se atingă de cele sfinte, dar poate să se roage. Însă nu intră în biserică, nu atinge cele sfinte. Are grijă să păstreze curățirea celorlalți”, a spus ÎPS Teodosie.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Marius Țichindelen: preotul care are grijă de sufletele celor fără discernământ

Există suferință în lume, însă unii dintre noi se întâlnesc zilnic cu ea. Dar oare problemele noastre cotidiene sunt...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect