25.2 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Lot de sferturi posterioare de pui, rechemat în magazine din cauza contaminării cu Salmonella

Cele mai citite

Autoritatea Sanitar Veterinară a anunțat retragerea din magazine a unui lot de pui congelat produs în Polonia.

În plus, și Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a avertizat că peste 130 de cazuri de salmoneloză există în cel puțin 10 țări din Uniunea Europeană în acest moment.

banner
banner
banner
banner

Instituția a anunțat că a depistat această bacterie la un lot de sferturi posterioare de pui congelate, produse în Polonia. Reprezentantii ANSVSA cer populației care a cumpărat produsul să nu-l consume.

În același timp, Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a anunțat că cel puţin 134 de cazuri de salmoneloză, despre care se crede că ar fi asociate cu consumul de carne de pui infectată, au fost depistate în 10 ţări din UE și în Norvegia.

O persoană a murit în Austria din cauza acestei infecţii. Cazurile au fost raportate pentru perioada ianuarie-august 2023.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, s-a decis rechemarea produsului ”Sferturi posterioare de pui congelate”, la 10 kilograme, numărul de lot 228/3/23, cu data de expirare 16.08.2025. Producătorul este firma poloneză Cedrob S.A.

Produsul este retras din cauza contaminării cu Salmonella Enteritidis.

Persoanele care l-au cumpărat sunt sfătuite să nu îl consume şi să îl returneze în magazinul de unde l-au achiziţionat, împreună cu bonul fiscal, a mai transmis ANSVSA.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sibienii pot afla informații despre beneficiile de asistență socială prin cele 41 de agenții teritoriale

021.93.09 este numărul unic de telefon la care puteți afla informații despre beneficiile de asistență socială, acordate de Agenția...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect