24.1 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Maraton: Sibiu 100 % nu ALEARGĂ doar pentru știri!

Cele mai citite

Sibiu 100 % s-a mobilizat, cu multă energie, bună dispoziție și tenacitate, pentru participarea la Maratonul Internațional de la Sibiu. O echipă de 20 de oameni, din Redacția Sibiu 100 % și Asociația Produs în Sibiu, se alătură, în acest an, alergătorilor și susținătorilor Maratonului, pentru a fi parte din emulația și starea de bine a ceea ce înseamnă această competiție a generozității.

Sibiu 100 % își așteaptă cititorii la Cortul special amenajat

Pe parcursul celor două zile, 27-28 mai, redactorii și colaboratorii noștri se vor regăsi între alergători, pentru diferite cauze, însă și activând în zona special amenajată în cadrul evenimentului, pentru Sibiu 100%. Și aici ne referim la cortul cu surprize, amplasat în Piața Mare, locul de start al Maratonului, unde sibienii sunt invitați să ne viziteze și unde vor fi întâmpinați cu știri și ziare de ultimă apariție, surprize și, desigur, unde vor avea posibilitatea să își împărtășească impresiile de la maraton cu redactorii noștri.

De ce alergăm la Maraton

banner
banner
banner
banner

Maratonul Internațional de la Sibiu bifează, în acest an, câteva premiere absolute. Peste 6.000 de alergători s-au înscris la linia de start la această ediție. 600 de voluntari, 40 de coordonatori, 47 de cauze. Toți aceștia, împreună cu susținătorii lor, vor face din Sibiu, vreme de două zile, un oraș al solidarității și generozității prin excelență.

Sibiu 100 %  se alătură, ca parte activă și consecventă, acestui eveniment de anvergură a comunității sibiene, prin reprezentanții săi.

Lucian Vlad. Foto: Sibiu 100%

Lucian Vlad: ”Este prima data când particip, în calitate de alergător, la Maratonul Internațional Sibiu, împreună cu echipa noastră de la Sibiu 100% și Produs în Sibiu. Mă bucur că fac parte dintr-o comunitate care împărtășește aceeași pasiune pentru alergare și implicare activă pentru susținerea cauzelor care ne preocupă și ne ating sufletul. Prin participarea la acest cros, mă alătur unei echipe de oameni motivați și inspirați, care se sprijină reciproc și se încurajează în fiecare pas al drumului. Noi alergăm pentru: Corp, limite și responsabilități – îndrumar de sprijin pentru persoanele care lucrează cu tineri din centre de plasament. Hai să ne încurajezi și să susții și tu această cauză!”

Ștefania Colpoș. Foto: Sibiu 100%

Ștefania Colpoș: ”Maratonul Internațional Sibiu este o ocazie de a demonstra că încă există empatie și că prin lucruri mici imprimăm zâmbete pe chipurile celor aflați în suferință. Atunci când voi obosi, mă voi gândi că pașii mei vor aduce speranță în inima unui copil și îl vor face să conștientizeze că oamenii sunt mult mai frumoși decât ar crede. Noi, echipa ziarului Sibiu100%, credem că acest maraton este despre puterea de a face imposibilul posibil, despre comunitate și susținere. Încărcați cu energie, vom alerga pentru fericire și speranță”.

Mihaela Wetscheza. Foto: Sibiu 100%

Mihaela Wetscheza: ”Maratonul înseamnă pentru mine: contribuție și comunitate. Este al 5-lea an în care fiecare pas din cei 5 km alergați îi fac cu gândul că ajut pe cineva la nevoie. Fac frecvent donații, însă prin participarea activă la maraton, simt că implicarea mea este de 100%. Cauza pe care am ales-o anul acesta nu este doar despre și pentru copiii din centrele de plasament, însă și pentru voluntarii care aleg să petreacă timp cu acești copii. Eu însămi fiind voluntar în aceste centre, cunosc nevoile noastre în a găsi cele mai bune modalități de sprijin. Mă bucur ca anul acesta să alerg alături de echipa Sibiu 100%”.

Anamaria Paștiu. Foto: Sibiu 100%

Anamaria Paștiu: ”Susțin proiectul „Corp, limite și responsabilități – îndrumar de sprijin pentru persoanele care lucrează cu tinerii din centre de plasament” al Asociației de Poveste pentru că știu cât de important este să ai relații sănătoase și să pornești cu încredere pe acest drum. Copiii din centrele de plasament au nevoie de personal calificat, care să le ofere sprijin, îndrumare și răspunsuri la problemele pe care aceștia le întâmpină în privința relațiilor. Din cauza abuzurilor și traumelor suferite înainte de a ajunge în grija statului, tinerii instituționalizați au dificultăți în a pune limite sănătoase în relațiile cu cei din jur. Nevoia de a se simți iubiți și apreciați e mai puternică decât propria siguranță, astfel că ajung fără să conștientizeze în situații de abuz”.

Apel la mobilizarea suporterilor!

Maratonul Internațional de la Sibiu, organizat de Fundația Comunitară, este cel mai mare eveniment de alergare filantropic din țară. Și un lider al performanțelor. În ultimii ani a reușit să strângă, în total, aproximativ câte 150.000 euro pentru proiectele selectate, ca medie pentru fiecare ediție. O altă performanță pentru Sibiu e că a reușit să genereze aceste resurse, care să se ducă într-o asemenea varietate de proiecte. De asemenea, este o realizare cu totul specială că Maratonul Internațional Sibiu e unul dintre puținele maratoane din lume care s-au desfășurat și în plină pandemie, adică în anul 2020. Acestor performanțe, Sibiul îi poate adăuga încă una, pe care am identificat-o împreună cu organizatorii Maratonului. 

În interviul acordat în exclusivitate pentru Sibiu 100 %, Ana Maria Bugneriu, manager general al Maratonului și Directoare Executivă a Fundației Comunitare Sibiu, menționa: ”Ceva ce se întâmplă mai puternic în alte orașe, ne-am bucura să fie mai prezent și în Sibiu. Alte orașe care organizează maratoane, de obicei au o deschidere foarte mare din partea publicului. Și la noi se întâmplă aceasta. Dar ce ne-am dori și sperăm încet-încet să se construiască și la noi, este cultura aceasta a suporterilor, care să vină, să iasă pe traseu să susțină participanții. Pentru că traseul nostru trece pe lângă case, pe lângă blocuri, prin tot felul de zone locuite. Și sunt situații în care oamenii chiar ies și îi aplaudă pe alergători, îi încurajează, mai fac câte o pancartă, ies la balcon și îi susțin. Dar asta ar fi fain să devină un obicei cât mai generalizat, pentru că e foarte semnificativ, ca alergător, să simți susținerea și implicarea celorlalți”.

Sibienii sunt așteptați, așadar, în 27-28 mai, cu mic, cu mare, în centrul Sibiului, pentru a fi parte din acest demers major al comunității, acela de a se implica, fie ca alergători, voluntari, susținători ai cauzelor, cât și ca suporteri care să anime și să încurajeze performanța.

2023 poate fi anul în care suporterii dau măsura și acestei performanțe! Ne întâlnim, așadar, în 27 și 28 mai, în Piața Mare și pe traseu!

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect